ÖSK utan chans i Malmö

I den 28:e omgången av Allsvenskan väntade under torsdagen bortamatch mot Malmö FF för ÖSK. Malmö tog tidigt ledningen genom Antonsson och Strandberg utökade till 2-0 i mitten av första halvlek. Gall gjorde sedan 3-0 efter paus och inhopparen Larsson fullföljde med 4-0 i matchens slutskede. Det blev en tung afton för ÖSK som fick vända hemåt mot Närke med noll poäng och fyra insläppta mål.

I säsongens näst sista bortamatch ställdes ÖSK mot Malmö FF. Malmö tog tag i taktpinnen omgående. I den sjätte minuten fick Malmös måltjuv Antonsson en svepande djupledsboll från Brorsson och fri med Jansson var han hur säker som helst. Avslutet rullade in i mål till 1-0 för Malmö. Tio minuter senare var Antonsson nära att få en assistpoäng. Han lyfte bollen mot Strandberg som i boxen försökte med en cykelspark. Jansson stod fastfrusen men kunde se bollen gå utanför bortre stolpen.

Första ÖSK-chansen kom efter drygt 20 minuter. Gerzic vände upp med bollen och drog igång en kontring. Bollen gick via Bertilsson och vidare fram till Rogic som i vänster ytterposition avlossade ett hårt skott som tyvärr gick rakt på Dahlin. När matchklockan tickat upp till 28 minuter fick Malmö ett nytt läge att lyfta in bollen bakom ÖSK:s backlinje. Den höga passningen passerade Fabio och nådde Strandberg som akrobatiskt skarvade den förbi utrusande Jansson in till 2-0 för Malmö. Några minuter senare var Malmös anfallsduo nära att kombinera sig fram till ett tredje mål, men Strandberg sköt utanför efter en blixtrande kontring. Christiansen följde upp med en vobblande distansskott som Jansson tippade till hörna. På tilläggstid fick Bertilsson ett hyggligt läge för att reducera, men skottet med vänsterfoten gick en bra bit utanför målramen. 2-0 till Malmö i paus.

Tre minuter efter paus var Malmö nära att utöka. Ett inlägg från höger nådde huvudet på danske Nielsen. Nicken från nära håll var stenhård och rammade ribban innan den studsade ut till en retur som blockerades av ÖSK-försvaret. I den 56:e minuten fick Malmö frispark i bra läge strax utanför straffområdet. Safari sköt i muren men returen passades av Christiansen till Gall som avlossade ett hårt vänsterskott. Bollen passerade samtliga spelare och gick innanför Janssons vänstra stolpe. 3-0 till Malmö.

Med ett tremålsunderläge agerade Kjäll genom att byta in såväl Besara och Omoh. ÖSK fick aningen mer att säga till om efter bytena, men Malmö försvarade sig komfortabelt. Även om hemmalaget slog av på takten så kändes det hela tiden att det var närmare ett fjärde himmelsblått mål än ett svartvitt. Med drygt tio minuter vände Strandberg snabbt runt och slungade iväg ett vänsterskott i ribban från en position någon meter utanför straffområdesgränsen.

I den 85:e minuten kombinationsspelade Malmö fint centralt och inhopparen Larsson fick fri gata fram mot Jansson. Wingbacken stod för ett säkert avslut och det var 4-0 för Malmö. Besara fick en chans att putsa siffrorna på frispark, men sköt rakt i famnen på Dahlin. Malmö spelade enkelt av slutminuterna och segrade med 4-0.

Nästa match spelar ÖSK borta mot IFK Norrköping på söndag den 4 november kl. 15.00.

Resultat: 4-0 (2-0)
Mål: Antonsson (6’), Strandberg (28’), Gall (56’), Larsson (85’)
Varningar: Mårtensson, Vindheim, Omoh
Hörnor: 4-4
Byten Malmö FF: Christiansen ut - Lewicki in (65’), Vindheim ut - Larsson in (67’), Strandberg ut - Rosenberg in (80’)
Byten ÖSK: Bertilsson ut - Besara in (57’), Gerzic ut - Omoh in (70’), Igboananike ut - Deprem in (79’)
Publik: 11618
Domare: Patrik Eriksson, Fredrik Klyver (ass.), Robin Wilde (ass.) och Per Melin (fjärde)