U19: Förlust mot Halmstad BK

ÖSK som hamnat i en formsvacka under senhösten hoppades på en vändning under gårdagens match mot Halmstad BK. Tyvärr blev det ingen seger men andra halvlek var den bästa på flera matcher.

ÖSK inledde bäst och var offensiva med högt presspel under de första 10 minuterna. Därefter började HBK ta över. HBK höll boll och ÖSK fick jaga. I 38:e minuten tappar ÖSK boll på mitten och HBK vänder snabbt och spelar in bollen i straffområdet där en relativt fri HBK:are kan slå in bollen i mål till 0-1. Psykologiskt tungt då ÖSK börjad få tag i matchen igen när målet föll. Dock går halvleken till HBK även spelmässigt.

I andra halvlek är det jämnt spel mellan lagen utan att så många farligheter skapas. Omkring minut 65’ börjar dock ÖSK så smått ta över matchen mer och mer och skapar några bra chanser utan att lyckas sätta in bollen. Därför kommer HBK:s 0-2 mål olyckligt efter att ÖSK återigen tappar bollen på mitten och en HBK:are springer igenom ÖSK försvaret och sätter den vid Gustav Leijons vänstra stolpe. ÖSK ger dock inte upp och det ska man ha en stor eloge för eftersom man nu helt tar över spelet och skapar ett rejält tryck mot HBK målet. HBK är tydligt skakade och agerar spänt nu. ÖSK radar upp hörnor och det blir farligt vid varje hörna. Nickar precis över och räddning på mållinjen. Sista chansen får Isac Eklöf som gör en äkta bicykleta men målvakten räddar.

Det blir inget mål utan ÖSK inkasserar en ny förlust. Dock ska man berömmas för sin inställning sista kvarten då man öser på för fullt mot HBK målet och baserat på den och hela andra halvlek var man värda ett oavgjort resultat. Men så blev det inte utan nu får laget sikta på sista matchen borta mot Malmö FF.