Mållöst mellan ÖSK och Sirius

I den 23:e omgången av Allsvenskan tog ÖSK under tisdagskvällen emot IK Sirius på Behrn Arena. Matchen var mållös i paus efter en händelsefattig första halvlek. Efter paus ökade tempot och chansproduktionen en aning. Närmare än avslut i ribban kom dock inte lagen och matchen slutade 0-0.

Efter att den svarta segersviten nådde vägs ände i Borås i lördags väntade under tisdagskvällen snabb chans för revansch när ÖSK mötte IK Sirius på Behrn Arena. Både Michael Omoh och Kennedy Igboananike var tillbaka i startelvan efter en tids frånvaro.

ÖSK inledde matchen aningen passivt och gästerna tog tag i bollinnehavet. Uppsalalaget kombinerade sig fram till ett par fina inspelslägen men ÖSK-försvaret regerade i luftrummet och nickade bort bollarna. I den 17:e minuten vände Besara upp med bollen i straffområdet och avlossade ett studsande skott som målvakten Jonsson ganska enkelt kunde fånga. I nästa spelmoment skapade istället Sirius en jättechans för att spräcka målnollan. Gästerna lyfte en boll i djupled över Almebäck och efter inspel från höger nådde bollen en fristående Haglund några meter framför målet. Jansson gjorde sig dock stor och räddade Siriusspelarens direktskott.

I den 33:e minuten satte Omoh fart på vänsterkanten i riktning mot kortlinjen och slog ett inlägg mot första stolpen där Besara försökte nå bollen, men missade tyvärr den. Några minuter därefter fick Björnquist skottläge efter fint kombinationsspel men skottet var löst och gick rakt på Jonsson i målet. I övrigt fanns det inte mycket att rapportera från de första 45 minuterna. 0-0 i paus.

ÖSK öppnade piggare efter paus och redan efter någon minut uppstod en fin chans för Besara. Han fick bollen i bortre delen av straffområdet efter lyftning från Omoh men skottet gick i burgaveln. Även Ring testade skott men även han missade målet med än större marginal. Närmare kom Lindberg i Sirius som ur dålig vinkel stod för ett mellanting mellan skott och passning som touchade ribbans överkant. Sirius fortsatte att skapa chanser. Ytterbacken Björkström följde upp med ett lurigt distansskott som Jansson tippade till hörna. Lindberg snodde sen bollen av Lorentzson, bröt inåt från vänstersidan och avlossade ett tungt skott som gick via Almebäcks huvud och precis utanför första stolpen.

Med kvarten spelade av andra halvlek hittade Omoh in med en passning till Rogic som sköt direkt. Skottet passerade täckande Siriusspelare såväl som målvakten Jonsson, men träffade ribban och studsade vidare ut till inspark för Sirius. I den 68:e minuten var Rogic igen nära att hitta nätet. Jonsson tappade bollen i duell med Igboananike och Rogic sköt påpassligt direkt, men en Siriusspelare agerade vikarierande målvakt och rensade på mållinjen. Bara minuter därpå slog Rogic ett fint inlägg mot första stolpen där Besara sträckte fram huvudet, men nicken var inte tillräckligt bra och bollen gick parallellt med mållinjen.

I den 76:e minuten fick Besara bollen mellan Sirius backlinje och mittfält. Han drev framåt mot straffområdet och sköt, men Jonsson kunde med vissa besvär rädda skottet. Ett par minuter senare vände Besara ut och in på Siriusförsvaret men sköt sen en bra bit över. Detta blev den sista ordentliga målchansen. Efter två tilläggsminuter blåste domaren av matchen som slutade 0-0.

På presskonferensen inledde Sirius Thomas Lagerlöf med att reflektera kring att ÖSK fick många frisparkar i en rätt så snäll match. Han förklarade att Sirius kommit från en tung period med många matcher och resor men att laget kom ut till första halvlek på ett bra sätt. Thomas konstaterade att spelet i andra halvlek blev jämnare och att spelarnas trötthet bidrog till en försämrad spelkvalitet. ÖSK:s Axel Kjäll berömde inledningsvis Sirius för deras passningsspel i första halvlek. Axel tyckte att ÖSK hade svårt i det egna presspelet och gjorde många tekniska misstag. Han var mer nöjd med lagets prestation i andra halvlek och konstaterade att det blev bättre med två forwards, men summerade likt tränarkollegan att 0-0 var ett rättvist resultat.

Nästa match spelar ÖSK på måndag den 1 oktober kl. 19.00. Då väntar ny match på Behrn Arena mot Trelleborgs FF.

Resultat: 0-0 (0-0)
Varningar: Saied, Rogic
Hörnor: 5-4
Byten ÖSK: Omoh ut - Sköld in (61’)
Byten IK Sirius: Saied ut - Åhman Persson in (46’), Lindberg ut - Ogbu in (75’), Gustafsson ut - Vecchia in (85’)
Publik: 3553
Domare: Kaspar Sjöberg, Tobias Wärn (ass.), Jonas Bäcklund (ass.) och Richard Sundell (fjärde)