U19: Stabil seger för ÖSK

ÖSK börjar få igång vinnarmaskinen. De två raka segrarna i Slutspelsallsvenskan följdes upp av seger i JDM-finalen. I lördags kom en ny seger, denna gången mot Vasalund. Matchen slutade 3-1 till det svartvita laget.

ÖSK tryckte igång rejält direkt. Efter avspark passades bollen runt i laget innan den gick upp till Gabriel Yildiz som snyggt kombinerade sig fram till straffområdet med Isac Eklöf. Där slår Gabriel ett snyggt instick mellan backarna till Nadir Ayeva som löpandes kommer fri med målvakten och snyggt lättar den över en utrusande målvakt. 1-0 och Vasalund har ännu inte rört bollen i matchen.

ÖSK fortsätter spela ett fint passningsspel och Vasalund får jaga boll. Inom loppet av några minuter spelar Gabriel fram Odilon Sangwa två gånger men hans skott går över. Hörna och både Helmer Andersson och Malcolm Stolt är millimetrar från att nicka bollen i mål. Så fortsätter det med full kontroll på matchen av ÖSK. Framåt 35:e minuten börjar Vasalund få till eget spel. ÖSK backar hem, kanske lite för långt, så Vasalund får börja sitt uppbyggnadsspel ända vid mittlinjen. Dock var ÖSK:s försvarsspel utmärkt och Vasalund hölls effektivt utanför boxen. I första halvleks sista minut kommer man dock igenom och Gustav Leijon får göra en utmärkt räddning.

ÖSK startar andra halvlek som den första. Ny fin boll av Gabriel nu till Malle men skottet utanför denna gång. Nya chanser skapas nu i tur och ordning av Adam Bark, Nadir och Malle igen. I minut 56' kommer ÖSK i ett bra anfall där bollen kommer till Odilon som håller i och serverar den till Malle. Han gör bort en försvarare och skjuter sedan under målvakten till 2-0. Två minuter senare får Lucas Parkedal Stenfelt en löpboll av Nadir. Lucas springer ifrån hela försvaret och skjuter men går rakt på målvakten. Vasalund kommer sen i en kontring men Gustav gör en ny bra räddning.

I 64:e minuten osar det ordentligt. Först en snabb omställning där Gabriel passar Isac som skjuter men utanför. På insparken stressar Odilon mottagande Vasalundsspelare så att han slår bollen direkt till Gabriel som skjuter. Målvakten räddar men returen går ut till Malle som slår ett inlägg till Isac som nickar men målvakten lyckas rädda igen. Några minuter senare skakar ÖSK fram ett par hörnor efter varandra. På den sista nickar Malle i ribban. När en kvart återstår får Vasalund lite fler chanser och Gustav får göra några bra räddningar. I den 79:e matchminuten blir ÖSK-försvaret lite passivt och bolltittande. En boll genom straffområdet når en Vasalundsspelare som ganska oattackerad får slå den i mål från nära håll, 2-1. ÖSK tar dock omgående tag i spelet igen och i minut 86’ slår Lucas ett långt pass till Odilon som slår ut bollen till Adam Larsson på kanten av straffområdet som krutar upp bollen i nättaket, slutresultat 3-1.

ÖSK kontrollerar denna match från början till slut och vinner säkert och övertygande. Laget har ett fint passningsspel och försvarsspelet håller undan Vasalund från de farliga områdena. Gustav Leijon, målvakt i U17, fick chansen från start och gör en bra match. Även Gabriel Yildiz bör nämnas som kommer in med lite speltid i kroppen och styr uppbyggnadsspelet mycket bra. Hela laget gör en mycket bra och stabil insats och segern är aldrig i fara.

Nästa match spelas på lördag mot AIK på Skytteholms IP i Solna.

Matchfakta:
1’ 1-0 Nadir Ayeva
56’ 2-0 Malcolm Stolt
79’ 2-1 Vasalund
86’ 3-1 Adam Larsson