U19: ÖSK tar första segern i slutspelsserien

ÖSK U19 spelade igår mot Trelleborgs FF i slutspelsallsvenskan 2018 hemma på Behrn Arena. Laget tog sin första seger i slutspelsserien efter mål av Malcolm Stolt och Adam Larsson.

ÖSK trampade på gasen direkt och startade med ett anfall och fortsatte med stor offensiv optimism. ÖSK skapade tre riktigt vassa chanser under de första sex minuterna varav ett var ytterst nära ett mål. Under den första kvarten hade TFF bara två anfall på ÖSK:s planhalva varav det första kom först efter åtta minuter. I minut 12’ skapade ÖSK ett anfall på sin vänsterkant. Till slut hamnar bollen hos Adam Bark som slår ett mycket fint inlägg till Malcolm Stolt vid bortre stolpen. Malle nickar precis över målvakten och in i mål, 1-0. Mycket välförtjänt.

ÖSK fortsätter trycka på men i minut 14’ missbedömer Simon Gustafsson i målet en utrusning och bollen hamnar hos en TFF spelare. Skottet räddas på mållinjen av Edwin Lundkvist, det andra av Simon själv. Efter detta blir det lite stirrigt i ÖSK:s positionsspel och TFF tog över matchen. Dock skapar de ingen riktigt farlig chans.

Tyvärr skadas Odilon Sangwa i minut 28’ och tvingas utgå. Samuel Nielsen kommer in.
Efter ca 40 minuter börjar ÖSK återta initiativet och skapar chanser. I minut 41’ har man ett jättefint anfall som avslutas med ett skott som blockeras. Tyvärr går returen till en TFF spelar som skapar en mycket snabb omställning ända ner till ÖSK:s mål och kan skjuta in en kvittering.

I andra halvlek kör ÖSK igång direkt och i minut 48’ lägger Isac Eklöf fram en snygg passning till Adam Larsson som skjuter bollen i mål, 2-1. ÖSK fortsätter trycka på och skapar hörnor. I minut 52’ får ÖSK en hörna till höger. Adam Larsson tar den och skruvar den raka vägen i mål, 3-1.

Manne Ljunghaga tvingas utgå skadad och ersätts av Dennis Koss. Även Martin Trinh tvingas utgå med skada och ersätts av Anton Ingves. ÖSK fortsätter trycka på och skapar flera chanser. TFF har några anfall men skapar egentligen bara en riktigt farlig chans.

I minut 72' gör ÖSK ett defensivt byte och börja dra sig lite tillbaka. TFF har mycket boll och spelar runt utanför ÖSK:s straffområde. Lyft och instick skapar några chanser men ÖSK fredar sitt mål. I minut 84’ bryter Lucas Parkedal Stenfelt ett TFF uppspel och passar Adam Larsson som skjuter men bollen går utanför. Efter det får ÖSK en hörna och lyckas fördriva mycket tid med taktiskt spel vid hörnflaggan.

Det blir inga fler chanser utan ÖSK tar första segern i slutspelsserien. Viktig seger för självförtroendet i laget. Idag tar ÖSK fram sin riktiga kämpamoral igen. Alla springer, kämpar, fightas och är med både i anfallsspel och försvarsspel. Under längre perioder spelar ÖSK mycket fin fotboll med långa anfall och fina kombinationer.

Matchfakta:
2’ 1-0 Malcolm Stolt (Adam Bark)
41’ 1-1 TFF
48’ 2-1 Adam Larsson (Isac Eklöf)
52’ 3-1 Adam Larsson (hörna direkt i mål)