Junior DM: Rynninge - ÖSK

DM matcher är alltid lite speciella. Som största klubben i Örebro är förväntan stor på ÖSK att vinna. Det kan ibland bli lite hämmande. I semifinalen mötte man Rynninges juniorlag.

ÖSK styrde matchen från första sekunden och tryckte ner Rynninge långt ner på deras planhalva. Redan efter 2 minuter får ÖSK en frispark till höger utanför straffområdet. Adam Bark tar hand om den och skruvar den över muren och in i mål till höger om målvakten, 0-1. Minuten efter har Nadir Ayeva en jättechans men skottet träffar målvakten och går rakt ut till Malcolm Stolt men han skjuter rakt på målvakten som lyckas rädda. ÖSK fortsätter spela runt RIK som är långt nedtryckta och ihopklumpade i mitten.

ÖSK skapar flera chanser men ingen blir riktig farlig förrän i minut 27’ då Lucas Parkedal Stenfelt löper förbi sin uppvaktning på högerkanten och skjuter hårt mot målvaktens högra kryss. Ett långt pekfinger räddar målet den gången. Kort därefter har Isac Eklöf ett skott som målvakten räddar till hörna. Dennis Koss nickar precis över på hörnan. En kort hörna från Adam Larsson till Nadir som spelar tillbaka till Adam L. som skjuter ett skott som räddas precis på mållinjen. I minut 34’ erövrar ÖSK bollen vid mittlinjen. Isac passar ut till Nadir som skjuter. Det blir retur som Malle Stolt slår i mål, 0-2.

Sju minuter senare slås en dålig hemåtpassning av ÖSK som håller på att bli farlig. Simon Gustavsson i målet reder dock ut det hela genom att slå ut bollen till Lucas som tar ett par långa kliv in i banan och slår sedan en utmärkt passning rakt igenom RIK’s mittfält fram till Adam B. framför RIK’s backlinje. Han spelar direkt ut till Malle som fintar bort en RIK spelare och placerar sedan snyggt in bollen i målvaktens bortre högra hörn, 0-3. ÖSK har ytterligare några chanser innan halvtidsvilan så resultatet borde varit minst det dubbla. Åtta hörnor i första halvlek talar sitt tydliga språk.

I andra halvlek fortsätter ÖSK’s dominans men så i minut 49’ slår ÖSK en dålig hemåtpassning som friställer en RIK spelare som kan sätta 1-3. Nu blir ÖSK lite osäkert och drar sig lite tillbaka istället för aggressiv press som de hade i först halvlek. RIK får istället energi och springer mycket och får igång sitt spel. ÖSK skapar dock lite fler farliga chanser även om RIK har mer boll än ÖSK i andra halvlek. Så i 66: minuten lyckas RIK slå en boll mellan ÖSK’s mittbackar och en RIK spelare springer sig fri och kan slå in 2-3. ÖSK samlar dock ihop sig och håller RIK borta från sitt mål trots att de satsar nästan vildsint framåt i slutet av matchen. Istället har ÖSK några chanser att utöka ledningen utan att lyckas.

ÖSK är det bättre laget sett över hela matchen, i första halvlek det klart bättre laget. Dock måste ÖSK bli bättre på att hålla ihop laget och fortsätta spela sitt spel även när man hamnar under press.

Nu är det dags för DM final mot BK Forward i mitten av september.

Matchfakta:
2’ 0-1 Adam Bark (Frispark direkt i mål)
34’ 0-2 Malcolm Stolt (Skottretur från Nadir Ayeva)
41’ 0-3 Malcolm Stolt (Adam Bark, Lucas Parkedal Stenfelt)