Förlust mot Hammarby på Tele2 Arena

Under måndagskvällen besökte ÖSK huvudstaden och Tele2 Arena för mötet med tabelltvåan Hammarby IF. Muhamer Tankovic gav Hammarby ledningen redan efter tre minuter. ÖSK kämpade matchen igenom men fick inte till någon kvittering trots offensiva byten med halvtimmen kvar. Istället kunde Tankovic definitivt avgöra matchen med sitt 2-0 i 80:e minuten vilket också blev slutresultatet.

ÖSK kom till start utan Nordin Gerzic (personliga skäl) och avstängde Martin Lorentzson. Michael Almebäck åter i startelvan efter avstängning. Matchen fick ett tidigt mål med nätrassel redan efter tre minuter. ÖSK flyttade upp folk på en offensiv hörna men Hammarby kontrade blixtsnabbt. Tankovic dribblade sig till fritt skottläge strax utanför straffområdet och curlade elegant in 1-0 i bortre krysset helt otagbart för Jansson. En tung start för det svartvita bortalaget som blev nedtryckta under matchens första 20 minuter med ett klart bollförande Hammarby som tilläts att spela i sina offensiva lagdelar. ÖSK skapade en halvchans efter drygt 25 minuter när Besara tog avslut från ett hyfsat läge men bollen gick några meter över Wilands mål. Samme Besara fortsatte att hota framåt när han i 31:a minuten sköt från distans och Wiland gjorde en bra räddning. Första halvlek innehöll inte mycket mer än så i chansväg och 1-0 stod sig när spelarna gick in i omklädningsrummet efter 45 minuter.

Andra halvlek inleddes med tio passiva minuter innan det blixtrade till. Först hade Hammarby ett kalasläge att sätta 2-0 när Rodic fick fritt skottläge med vänstern i boxen. Jansson lyckades dock rädda skottet och istället kunde Omoh testa Wiland minuten senare men även Hammarbys målvakt agerade stabilt. Med timmen spelad äntrade Johan Bertilsson planen (Boye ut) i ett försök att förbättra offensiven och i 68:e minuten gjorde Igboananike comeback efter skadefrånvaro. Bara några sekunder efter inhoppet höll Kennedy på att nicka in kvitteringen men Paulsen hann emellan med en fot efter Omohs fina inlägg. Inhoppen gav ÖSK energi och Hammarby såg plötsligt lite ängsliga ut. Men med 10 minuter kvar kom 2-0 istället för den efterlängtade kvitteringen. Sandberg slog ett inlägg från höger som via touch på försvarare nådde Tankovic vid första stolpen som kunde sätta dit pannan och 2-0 var ett faktum. Mycket tungt för ÖSK. Trots sju tilläggsminuter kunde inte ÖSK få till någon mer målchans och fick åka hem till Närke igen med noll gjorda mål och noll poäng.

Nästa match för ÖSK spelas redan på torsdag 23 augusti i Svenska Cupen borta mot Akropolis och matchen startar 18.30 (nästa allsvenska match spelas 27 augusti kl. 19.00 borta mot Kalmar FF).

Resultat: 2-0 (1-0)
Mål: Tankovic 3’, 80’.
Varningar: Hamad, Björnquist, Almebäck, Mårtensson.
Byten ÖSK: Isaac Boye ut – Johan Bertilsson in (60’), Sebastian Ring ut – Kennedy Igboananike in (68’), Daniel Björnquist ut – Rodin Deprem in (88’).
Byten Hammarby: Vladimir Rodic ut – Imad Khalili in (73’), Jiloan Hamad ut – Leo Bengtsson in (81’), Nikola Djurdjic ut – Sander Svendsen in (87’).
Hörnor: 3-6
Publik: 20.803
Domare: Robert Daradic, Daniel Wärnmark (ass), Niclas Ivarsson (ass), Farouk Nehdi (fjärde).