ÖSK U19: Förlust mot BP trots en bra insats

Det blev förlust för ÖSK:s U19-lag i den andra matchen i Juniorallsvenskan Norra. Det var en bra match som spelades i strålande solsken på Grimsta IP i Bromma. Slutresultatet skrevs till 5-2 och hemmalaget Brommapojkarna fick med sig tre poäng.

Matchen startade i högt tempo direkt med ett anfall från BP. ÖSK svarade med att skaka fram en hörna som avslutas med farligt skott av Almin Masic. BP svarar direkt med ett anfall men Simon Gustafsson räddar. Därefter går ÖSK till nytt anfall. Så fortsatte det i ungefär 15 minuter med böljande spel innan BP tar över lite mer. De kommer med kraftig överbelastning på ÖSK’s högerkant 3-4man i varje anfall. Lucas Parkedal och Dennis Koss får jobba hårt på sin kant men lyckas hålla BP från att skapa någon riktigt farlighet även om det är nära flera gånger.

1-0 kommer dock i 28:e minuten då BP lite turligt får med sig bollen i en närkamp ute vid sidlinjen. Spelaren får sedan springa ända fram till straffområdeslinjen där han kan skjuta vid sidan av Simon till 1-0.

ÖSK svarar dock direkt och med anfall. BP fortsätter dock att föra matchen men ÖSK är bra i omställningarna. I 37:e minuten får ÖSK en frispark en liten bit in på BP’s planhalva. Bollen rullas direkt till Almin som spelar vidare till Albin Zidaric som hittar Adam Bark utanför straffområdet. Adam drar en spelare och sätter sedan bollen i mål, 1-1.

Direkt efteråt har BP ett jätteläge där bollen far runt som en flipperkula i ÖSK’s straffområde. Simon räddar men bollen studsar tillbaka men Carl Henning får undan i sista stund. Matchbilden är sig lik BP för spelet mer och ÖSK är giftiga i omställningarna. Därför kommer BP’s 2-1 mål väldigt oväntat på ett skott långt utifrån i en situation som inte alls ser farlig ut. Dock är skotte välplacerat och ganska hårt.

I andra halvlek börjar det ungefär som i första med böljande spel i högt tempo. Dock kommer BP’s mål lite tidigt redan i 57: minuten. En fin långchipp över ÖSK’s mittbackar till en frilöpande BP-spelare som kan slå in 3-1. Nu börjar dock ÖSK ta ikapp spelet allt mer och i 62:a minuten skjuter Almin Masic på en utsträckt hand, straff! Almin sätter den säkert till 3-2. Nu är det ÖSK som har lite övertag och skapar flera bra lägen att kvittera. Bästa chansen får Adam Larsson efter ett fint ÖSK anfall där skott av andra ÖSK:are i tidigare läge också hade kunnat ge mål. Tyvärr gör BP försvararen en utmärkt brytning precis när Adam skjuter mot öppet mål. BP vänder direkt och slår en lång boll till deras forward som drar en ÖSK:are och lyckas tråckla in bollen i snäv vinkel, 4-2. Detta var en matchavgörande sekvens. ÖSK kvittering i läget innan och matchen hade sett helt annorlunda ut. ÖSK försöker dock fortsätta gå för kvittering och går upp med mycket folk. Tyvärr blir det en omställning som BP kan göra 5-2 på.

Detta var en bra match mellan två bra lag. Högt tempo många fina individuella prestationer och ett växlande spel. Kul match att titta på. BP är skickliga med ett fint eget spel. ÖSK är bra i omställningarna då det går fort och ofta blir farligt. Nu får ÖSK ladda om inför nästa match som spelas hemma mot Vasalund.

Matchfakta
28’ 1-0 BP
37’ 1-1 Adam Bark (Albin Zidaric, Almin Masic)
44’ 2-1 BP
57’ 3-1 BP
62’ 3-2 Almin Masic (Straff)