En premiärpoäng i Sundsvall

Under söndagskvällen mötte ÖSK GIF Sundsvall i premiäromgången av Allsvenskan. Båda lagen hade flera möjligheter i den första halvleken, men spelarna hade svårt att placera avsluten innanför målramen. Andra halvlek var mer tillknäppt och kampartad. Inte heller efter paus blev det några mål och matchen slutade oavgjort, 0-0.

Efter många veckors förberedelser var det under söndagen dags för ÖSK att inleda Allsvenskan 2018 genom bortamatch mot GIF Sundsvall. ÖSK var nära att få en fin start på matchen och serien. I den femte minuten fick Besara tillbaka bollen i andravågen efter en hörna och skickade in ett långt inlägg i straffområdet. Bollen hittade Gerzics högerfot men volleyavslutet gick strax utanför vänstra stolpen. En stund senare fick Gerzic ett nytt läge på frispark några meter utanför straffområdet, men bollen gick då några decimeter över ribban.

Efter tjugo minuter fick Sköld ett fint läge att spräcka nollan, men nickade utanför från nära håll. Sundsvall följde upp med ett läge signerat Wilson, men han sköt utanför. Det gjorde även Björnquist i nästa moment efter att han tagit sig framåt och in i straffområdet genom en lång rusch på högerkanten. Lagen fortsatte skapa chanser men siktet var inte kalibrerat hos någon aktör. Igboananike vann en närkamp på vänsterkanten efter ett snabbt inkast och tog sig in i boxen, men stressade i avslutsmomentet och målvakten Eskelinen kunde se bollen gå i burgaveln. I slutskedet av halvleken hade Sundsvalls Hallenius två chanser efter inspel från höger sidan men han lyckades inte träffa målet, varken med foten eller huvudet. När domaren signalerade för halvtid var ställningen därmed 0-0.

Sundsvall tvingades till ytterligare ett byte i paus på grund av skada på Omeje. Ersättare i hemmalaget blev ÖSK-bekante Maic Sema. Tidigt i den andra halvleken hittade Besara fram till Björnquist med en delikat djupledsboll. Dajje tog sig in i straffområdet och sökte efter passningsalternativ. Bollen gick förbi Sundsvallförsvararna men Igboananike kom fel i steget och bollen försvann iväg från farlig yta.

ÖSK hade därefter svårare att hitta fram till lägen i planens sista tredjedel. Sundsvall täppte till defensiven bättre och etablerade mer och mer spel på offensiv planhalva. Ett allt tröttare ÖSK var kompakt men fick mest slå ifrån sig. Med tio minuter kvar lyfte Kjäll ut den varnade Mårtensson till förmån för debutanten Amin, vilket gav ny energi till de svartvita. Bara minuter senare satte Amin bollen i nät, men domaren hade blåst för inspark efter att bollen passerat kortlinjen i samband Björnquists inspel. Besara hade därefter ett skottförsök men bollen smet utanför stolpen. Några fler chanser blev det inte. GIF Sundsvall och ÖSK delade broderligt på premiärpoängen genom slutresultatet 0-0.

Nästa ÖSK-match spelas på lördag den 7 april kl 16.00 hemma på Behrn Arena. Då kommer IFK Norrköping på besök.

Resultat: 0-0 (0-0)
Varningar: Gracia, Ciercoles, Mårtensson, Batanero
Hörnor: 1-5
Byten GIF Sundsvall: Olsson ut - Dominguez in (27’), Omeje in -Sema ut (46’)
Byten ÖSK: Mårtensson ut - Amin in (79’)
Publik: 3129
Domare: Martin Strömbergsson, Andreas Söderkvist (ass.), Johan Thalin (ass.) och Arian Chalak (fjärde)