ÖSK klara för gruppspel i Svenska Cupen

På torsdagskvällen var det dags för Svenska Cupen när ÖSK ställdes mot Karlstad BK på Tingvalla IP. Hemmalaget tog tidigt ledningen på frispark, men ÖSK vände till 1-2 före paus genom nickmål av Filip Rogic och Brendan Hines-Ike. I andra halvlek kontrollerade ÖSK matchen och behöll ledningen tills slutsignalen. Segern innebär att laget är klart för gruppspelet i Svenska Cupen som spelas våren 2018.

ÖSK reste under torsdagen till Karlstad för match mot division 2-laget Karlstad BK i den andra omgången av Svenska Cupen. Hemmalaget fick en smakstart när Ahmadi i den femte minuten bombade iväg en frispark över muren och förbi Fagerström till 1-0. ÖSK såg trubbigt ut i offensiven till en början och Karlstadmålvakten stod länge sysslolös, medan Fagerström fick hålla sig aktiv när Karlstad oroade långt ner på ÖSK:s planhalva. När matchklockan närmade sig trettio minuter avancerade ÖSK in i straffområdet på högersidan. Haginge släppte bollen framåt till Forsell som precis hann ikapp den före kortlinjen och slog ett inlägg. Bollen hittade fram till pannan på Rogic och efter en vinklad nick låg den i nätmaskorna. Kvitterat till 1-1. Tio minuter senare visade finländaren på nytt upp sitt fina tillslag. Hines-Ike löpte perfekt in i bollbanan efter en högerhörna från Forsell och amerikanen skallade hårt in 1-2 i nättaket. ÖSK höll sen ledningen till pausvilan.

Karlstad drabbades tidigt i andra halvlek av ett rejält bakslag i jakten på en kvittering när en spelare fick sitt andra gula kort och visades ut. ÖSK i överläge såväl målmässigt som numerärt alltså. Tempot i matchen sjönk betydligt och ÖSK hade god kontroll över händelserna. De svartvita skapade några chanser för att avgöra matchen, men varken Haginge, Rogic eller inhopparen Sema lyckades överlista målvakten. Karlstad å andra sidan skapade inget av värde trots ett försök till slutforcering med målvakten uppe i offensivt straffområde. ÖSK vann med 1-2 och är därmed klara för Svenska Cupens gruppspel.

Nästa match för ÖSK spelas på bortaplan mot GIF Sundsvall på söndag 27 augusti. Matchen som är Alexander Axéns sista som huvudtränare för ÖSK börjar kl. 17.30.

Resultat: 1-2 (1-2)
Mål: Ahmadi (5’), Rogic (29’), Hines-Ike (39’)
Varningar: Sinanovic
Utvisningar: Sinanovic
Byten ÖSK: Plessis ut - Gerzic in (56’), Omoh ut - Sema in (56’)