ÖSK:s segerrad bruten i Stockholm

ÖSK reste under lördagen till Stockholm för bortamatch mot Hammarby IF i Allsvenskans 14:e omgång. ÖSK gjorde en bra första halvlek, men Hammarby ledde i paus efter en sent mål av Torsteinbö. I andra halvlek gjorde Dibba två mål för Hammarby och matchen kändes avgjord. ÖSK reducerade genom Brendan Hines-Ike men kom inte närmare än så. Matchen slutade 3-1 till Hammarby som därmed bröt ÖSK:s rad med segrar.

Med ett par fina resultat i ryggen reste ÖSK under lördagen till Stockholm för bortamatch mot Hammarby IF på Tele 2 Arena. Kapten Gerzic drog på sig sitt tredje gula kort senast i segermatchen mot Norrköping och var därmed avstängd. Besara tog istället plats centralt på mittfältet tillsammans med Mårtensson och Naah gick in från start i anfallet ihop med Sköld. I övrigt var den svartvita elvan intakt jämfört med föregående match.

Hammarby inledde matchen med stort bollinnehav och skapade en hygglig chans redan i den andra minuten. En nickskarv från Paulsen hittade fram till Hamad som drog till på volley men bollen gick en bra bit över ribban på Janssons målbur. ÖSK följde upp med en dubbelchans när Sköld först sköt i ytan kring straffområdeslinjen men skottet täcktes. I nästa moment fick Besara läge och avlossade bössan men Kristinsson höll bollen trots en farlig studs. ÖSK såg fortsatt farliga ut framåt och Omoh snurrade flera gånger på högersidan. Efter en sådan aktion skarvade Sköld vidare bollen parallellt med mållinjen men varken framrusande Naah eller Sema nådde den. Spelet böljade fram och tillbaka och nästa chans kom för hemmalaget när Paulsen slog en fint inlägg till anfallaren Dibba som satte huvudet till bollen. Jansson behövde dock inte ingripa då den hårda nicken gick över.

Omoh fortsatte framgångsrikt att utmana Hammarbyförsvaret och satte in ett knippe farliga inspel i boxen, men de grönvita lyckades med tur och skicklighet förhindra baklängesmål. Mot slutet av halvleken kom Hammarby in i en bra period. Torsteinbö mötte först ett högerinlägg med en konstspark, men bollen rullade någon meter utanför Janssons vänster stolpe. I den 40:e minuten skulle norrmannen få ett nytt läge. Saevarsson dröjde sig kvar i offensivt straffområde och nicktouchade ett inlägg vidare mot bortre ytan. Lorentzson nådde inte bollen och halkade sedan när Torsteinbö vände upp med bollen. Hammarbyspelaren fick därmed tid på sig och kunde placera in 1-0 vid bortre stolpen via en lätt touch på Janssons fingertoppar. Bara tre minuter senare var ÖSK nära att ytterligare en kalldusch. Hammarby kontrade och Paulsen avslutade det flygande anfallet med ett hårt skott. Jansson räddade men returen studsade ut till Dibba som tryckte bollen i ribban och ut. I första halvleks sista moment fick ÖSK istället en chans att kvittera. Andrabollen efter en frispark hittade ut till Ring som sköt ett vobblande skott strax utanför bortre stolpen. Uddamålsledning för hemmalaget efter en jämn första halvlek.

I den 49:e minuten fick Dibba en boll från mittfältet och var ensam mot ÖSK:s två mittbackar. Dibba vände fram och tillbaka och skaffade sig till slut ett skottläge. Anfallaren sköt hårt längs konstgräset och Jansson hann inte ner. 2-0 till Hammarby. Med ett tvåmålsunderläge hade ÖSK svårt att hitta rätt framåt mot ett tungt Hammarby. Det mesta av spelet var förlagt på ÖSK:s planhalva och de grönvita skapade flera chanser för att döda matchen, men varken Paulsen eller Smarason hade skärpa i avslutslägena. I den 66:e minuten skulle målet ändå komma. ÖSK tappade bollen i uppspelsfasen. Torsteinbö drev framåt och hittade Hamad i djupled som enkelt serverade Dibba öppet mål. 3-0 och Dibbas andra mål för dagen.
Hammarby kontrollerade matchen och även om ÖSK slutligen stundtals etablerade spel på hemmalagets planhalva uteblev målchanserna länge. I den 83:e minuten slog Besara ett inlägg från höger som hittade pannan på Hines-Ike och det var reducerat till 3-1. Lite hopp för ÖSK med drygt tio minuter kvar alltså. De svartvita gjorde ett försök att lyfta upp folk i offensivt straffområde men Hammarbyförsvaret var starkt i luftrummet och fick undan de inlägg som droppade ner i farliga ytor. Matchen slutade 3-1 till Hammarby och ÖSK får försöka hitta tillbaka till vinnarspåret i kommande matcher.

Nästa match spelar ÖSK hemma på Behrn Arena på söndag den 16 juli. Då kommer IFK Göteborg på besök till Behrn Arena. Matchen börjar kl. 15.00.

Resultat: 3-1 (1-0)
Mål: Torsteinbö (40’), Dibba (49’, 66’), Hines-Ike (83’)
Varningar: Hamad, Ring, Omoh, Hines-Ike
Hörnor: 2-4
Byten Hammarby IF: Joseph Aidoo ut - Kennedy Bakircioglu in (70’), Pa Dibba - Romulo (76’), Fredrik Torsteinbö ut - Stefan Batan in (84’)
Byten ÖSK: Divine Naah ut - Damien Plessis in (57’), Victor Sköld ut - Logi Valgardsson in (69’), Sebastian Ring ut - Jonathan Lundberg in (89’)
Publik: 20.337
Domare: Stefan Johannesson, Mehmet-Mohammed culum (ass), Niclas Ivarsson (ass), Ozan Camlibel (fjärde).