Målkalas i imponerande genrep

Med en dryg vecka kvar till den allsvenska premiären tog ÖSK emot de finska mästarna IFK Mariehamn i försäsongens sista träningsmatch. Efter ett frisparksmål av Nordin Gerzic, två fina avslut av Kennedy Igboananike och ett nickmål av Martin Lorentzson kunde ÖSK vinna genrepet med en imponerande 4-1 seger.

På ett soligt Behrn Arena mönstrade Axén ett på pappret starkt lag i genrepet inför den Allsvenska premiären nästa måndag. Efter drygt tio minuter började matchen ta fart. Kennedy Igboananike löpte sig till ett bra läge där han avslutade med en chipp över Anton Fagerström (för dagen inlånad i Mariehamnsmålet) men en försvarare han upp bollen före mållinjen. Någon minut senare var det gästernas tur genom Robbin Sellin som fick på ett bra, lågt avslut som Jansson kunde göra en fin räddning på. Under en böljande period fick Ayaz nästa farliga läge med en nick från nära håll som Fagerström lyckades rädda. Matchens första mål kom i den 24:e minuten. ÖSK fick en frispark i centralt läge några meter utanför straffområdet. Givetvis var det Gerzic som tog hand om den. Nordin fick på en riktigt fin träff och bollen satt högt och vackert, helt otagbar. Ledningsmålet gav ÖSK energi. Bara några minuter senare tog sig Igboananike in i straffområdet på nytt, men avslutet räddades. I den 29:e minuten slog Gerzic iväg en fantastisk djupledsboll mot Igboananike. Kennedy tog smidigt emot bollen, vek undan sin försvarare och tryckte säkert in 2-0 längs marken. 2-0 stod sig sedan halvleken ut.

I andra halvlek rivstartade ÖSK. Ayaz skapade en hörna efter ett fint skott. Hörnan från höger slogs in av Besara och Igboananike drämde till med ett stenhårt direktavslut och bollen satt klockrent mitt i mål. Ett riktigt pangavslut av Kennedy. Publiken hade precis firat 3-0 målet när ÖSK fick en frispark en bit ut på vänsterkanten. Gerzic ställde upp och slog en skruvad boll mot straffområdet och där kunde Lorentzon nå högst och skarva in 4-0 i bortre hörnet. Med dryga timmen spelad var det oerhört nära även 5-0 men Ayaz fick snedträff i ett perfekt läge framför mål och bollen utanför. I den 65:e minuten kom nästa fina ÖSK-läge när först inbytte Sköld krigade sig till ett läge i straffområdet och på returen hade Mårtensson öppet mål från distans, men bollen utanför. Istället för 5-0 stack Mariehamn upp i ett anfall och reducerade till 4-1 i den 74:e minuten genom Kangaskolkka. ÖSK gjorde flertalet byten under matchens slutskede och flera spelare fick chansen att känna på matchspel. Den avslutande kvarten innehöll inga större målchanser och resultatet skrevs till 4-1. En stabil insats rakt igenom av ÖSK.

Nästa match för ÖSK går av stapeln måndag 3 april kl. 19.00. Då kommer Jönköpings Södra till Behrn Arena för att spela den Allsvenska premiären.

Resultat: 4-1 (2-0)
Mål: Gerzic 24’, Igboananike 29’, Igboananike 47’, Lorentzon 51’, Kangaskolkka 74’.

Byten ÖSK: Kennedy Igboananike ut – Victor Sköld in (59’), Ferhad Ayaz ut – Yannis Mbombo in (70’), Johan Mårtensson ut – Divine Naah in (74’), Martin Lorentzson ut – Patrik Haginge in (74’), Logi Valgardsson ut – Sebastian Ring in (79’), Nordin Gerzic ut – Michael Omoh in (79’), Nahir Besara ut – Alfred Ajdarevic in (86’).