Förlust i målrik match mot Djurgården

I den 25:e omgången av Allsvenskan tog Djurgårdens IF emot ÖSK på Tele2 Arena. Djurgården öppnade matchen med två tidiga mål signerade Une Larsson och Faltsetas. ÖSK reducerade till 2-1 genom Maic Sema och hade fina lägen för kvittering före paus. I andra halvlek utökade istället Käck till 3-1 innan Ferhad Ayaz hoppade in och reducerade på nytt med sitt första ÖSK-mål. Fler mål blev det tyvärr inte, vilket innebar att Djurgården segrade med 3-2.

Under söndagen rullade ÖSK-bussen mot huvudstaden när en tuff bortamatch mot formstarka Djurgårdens IF väntade för de svartvita. Astrit Ajdarevic var avstängd vilket gav plats för Maic Sema i ÖSK:s startelva. Djurgården fick en smakstart på matchen. Redan efter ett par minuter spel skickade Walker iväg ett ett tungt distanskott som Jansson tippade till hörna. Hörnan slogs mot första stolpen där Une Larsson satte huvudet mot bollen som gick vidare in i mål. 1-0. Första ÖSK-chansen kom i den nionde minuten när Besara sköt en hyfsad frispark från långt håll. Bollen studsade framför Isaksson men den rutinerade målvakten fångade den utan att släppa retur. Ett par minuter senare mötte Gerzic ett Björnquistinlägg med huvudet, men Nordins nick gick ett bra bit utanför. I den 13:e minuten sköt Walker en tung frispark som Jansson räddade. I andravågen lytes bollen in i straffområdet och nådde en fristående Faltsetas i den bortre ytan. Mittfältaren tog ner bollen och sköt. Bollen touchade Jansson och hittade sig fram över mållinjen. 2-0 till Djurgården. ÖSK hade förhållandevis stort bollinnehav i perioden därefter, men de blårandiga var noggranna i försvarsspelet. I den 24:e minuten hittade Broberg fram till Sköld med ett fint högerinlägg men när han skulle nicka stördes han av försvarare och situationen slutade med inspark för Isaksson. I övrigt var chanserna lätträknade. Gerzic sköt ett halvfarligt skott från distans som vållade Isaksson vissa problem, men ingen ÖSK-spelare högg på returen.

Med 37 minuter på matchklockan uppstod ett bra läge för Besara när han nåddes av ett markinlägg från Sema. Djurgårdsförsvaret stod dock för en fin block när Nahir sköt direkt. Tre minuter senare rullade Gerzic ut bollen till Ring på vänsterkanten och många ÖSK-spelare fyllde på in i straffområdet. Vänsterbacken slog ett perfekt inlägg mot första stolpen där Sema dök upp och skallade in reduceringen till 2-1 bakom en chanslös Isaksson. ÖSK stärktes av målet och gick på för en kvittering. Gerzic lyfte först en delikat boll till djupledslöpande Broberg som dock inte fick kontroll på den och misslyckades med sitt klackförsök. Därefter slog Sema ett inlägg mot första stolpen där både Sköld och Broberg var på hugget. Bollen hamnade efter några touch i ribban, men det var vinkat för offside. Djurgården stack upp med en halvchans av Eriksson som sköt hårt ur dålig vinkel, ett skott som Jansson räddade. I den 45:e minuten kom sen en högkaratig kvitteringschans efter att Gerzic vände bort ett par djurgårdare och släppte bollen vidare till Besara i central position på offensiv planhalva. Nahir avancerade och passade snett framåt höger till Broberg som tog emot och avancerade in i boxen. Den sista touchen blev dock aningen för lång och Isaksson kom ut och skar av skottvinkeln. Avslutet landade i burgaveln och följdes av visslan som signalerade halvtid. 2-1 till Djurgården efter första halvlek.

ÖSK inledde den andra halvleken bäst. De svartvita bet sig fast på Djurgårdens planhalva, men kortpassningsspelet utanför hemmalagets straffområde gav inte utdelning i några egentliga målchanser. Tio minuter in på andra halvlek uppstod en otäck situation i Djurgårdens straffområde efter en frispark från Gerzic. Moberg satsade för att nå bollen men kolliderade istället med Isaksson och blev liggande. Slutligen reste sig ÖSK:s mittback upp, men bara minuten senare ersattes han av Hines-Ike. Brendan han knappt komma in på planen innan Djurgårdens vänsterback Käck fick en sidledspassning på offensiv planhalva och drog till direkt. Bollen sökte sig upp i bortre krysset och det var 3-1, vilket kändes orättvist utifrån matchbilden. Målet fick effektivt stopp på ÖSK:s energifyllda anfallsspel. Djurgården utökade sitt bollinnehav och såg trygga ut i en tvåmålsledning. Axén försökte få igång det svartvita maskineriet igen genom att byta ut Sköld och sätta in Ayaz.

Med dryga kvarten kvar återetablerade slutligen ÖSK tryck mot Djurgården. I andravågen efter ett anfall skickade Hines-Ike iväg ett långt inlägg. Bollen gick förbi alla spelare och landade hos Ayaz som tog ned bollen med bröstet och krutade upp bollen i nättaket från nära håll. 3-2 och Ferhads första Allsvenska mål i ÖSK-tröjan. ÖSK hade återigen fått vittring och satte fart framåt. I den 81:a minuten ledde fint spel fram till skott från Besara i ytan utanför straffområdet men han stördes och skottet gick utanför.

Djurgården var rejält tillbakapressat när ÖSK jobbade fram ett par hörnor på rad. När klockan tickade upp mot 90 minuter fick dock ÖSK jaga mot ett hemmalag som skickligt spelade av tiden. Tyvärr blev det inga ytterligare chanser under de fyra tilläggsminuterna. Djurgården vann matchen med 3-2 och knappar därmed in på ÖSK i mittenskiktet av den Allsvenska tabellen.

Nästa match spelar ÖSK hemma på Behrn Arena söndagen den 16 oktober kl. 15.00. Motståndare är Kalmar FF.

Resultat: 3-2 (2-1)
Mål: Une Larsson (5’), Faltsetas (13’), Sema (40’), Käck (60’), Ayaz (76’).
Varningar: Walker, Ring, Åhman Persson
Hörnor: 5-3
Byten Djurgårdens IF: Kadewere ut - Ranegie in (46’), El Kabir ut - Berntsen in (58’), Olunga ut - Karlström in (86’).
Byten ÖSK: Moberg ut - Hines-Ike in (59’), Sköld ut - Ayaz in (69’), Björnquist ut - Omoh in (87’).
Publik: 10 683
Domare: Bojan Pandzic, Stefan Hallberg (ass.), Mikael Hallin (ass.) och Diako Behnam (fjärde).