Tight förlust på Swedbank Stadion

Efter ett långt EM-uppehåll var det under måndagskvällen pånytt dags för allsvensk match för ÖSK. Malmö FF stod för motståndet på Swedbank Stadion. Efter en mållös första halvlek avgjorde Berget för Malmö med matchens enda mål i den 52:a minuten.

ÖSK tvingades till ett byte redan fem minuter in i matchen efter att Valgardsson skadat sig. Sebastian Ring ersatte på vänsterbacksplatsen. Det var ett ÖSK som inledde piggt under första kvarten med fint passningsspel och bra rörelse. Broberg hade ett skott i straffområdet som blockades i sista stund och Gerzic tryckte iväg ett distansskott som dock gick en bit över. Malmö tog sig in allt bättre i matchen i takt med att första halvlek fortskred. Efter en halvtimmes spel hade Eikrem hemmalagets bästa chans så långt med ett skott som Jansson stabilt kunde rädda. I den 39:e minuten var det Kristiansens tur att avlossa bössan och Almebäck täckte ut skottet till hörna. Hörnan blev farlig och Berget kunde efter en skarvnick stöta bollen i mål från nära håll, men offsideflaggan kom upp och räddade ÖSK från underläge. På tilläggstid i första halvlek fick Malmö ytterligare ett farligt läge. Tinnerholm slog ett inlägg mot en framstormande Berget som nickade bollen i ribban. Returen till MFF-spelare men bollen kunde till slut täckas ut över kortlinjen. Närmre mål än så kom inget av lagen i den första halvleken och det blev halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan.

Malmö inledde andra halvlek starkt. Gerzic tvingades ta en varning tidigt i en snabb omställning från Kjartansson. I den 51:a minuten kontrade ÖSK genom Broberg som på egen hand drev upp bollen, vände runt, och tog avslut strax utanför straffområdet. Wiland blev en aning ställd och kunde bara se på när bollen smällde in i stolpen. Riktigt nära bortaledning. Minuten senare slog Adu en fantastisk djupledsboll till Berget som löpte sig fri och tryckte av ett stenhårt lågt avslut som Jansson var chanslös på. 1-0 till Malmö var ett faktum. I den 58:e minuten tog sig Björnquist fram på högerkanten och slog in ett lågt inspel till Åhman Persson som i fint läge sköt direkt men avslutet prickade Carvalho på väg mot mål. Några minuter senare fick Kjartansson bollen utanför ÖSK:s straffområde och fintade bort Moberg innan han sköt ett hårt avslut tätt utanför Janssons högerstolpe. Med 25 minuter kvar kom Holmberg in på planen på bekostnad av Broberg. I den 70:e minuten avslutade inhoppande Rakip fint och Jansson gjorde en fin räddning, returen dundrade Berget över. Med tio minuter kvar upprepade sig samma historia. Rakip fick denna gång bollen fint serverad längs marken och sköt från nära håll men Jansson gjorde sig stor och fredade sitt mål. ÖSK hade svårt att åstadkomma något av värde offensivt. Inhoppande Crespo hade ett hyggligt skott med några minuter kvar men det blev bara en hörna utav det. Istället var det Eikrem som fick ett kalasläge att sätta 2-0 med två minuter kvar men Jansson stod återigen för en vass räddning. Ett tröttkört ÖSK förmådde inte att åstadkomma något mer läge och Malmö kunde effektivt spela av de sista minuterna och avgå med seger 1-0.

Nästa match spelar ÖSK hemma på Behrn Arena på söndag den 17 juli kl. 17.30. Motståndare är BK Häcken.

Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: Berget 52’
Varningar: Gerzic, Holmberg, Moberg, Ring
Hörnor: 9-3

Byten Malmö FF:
Enoch Kofi Adu ut - Erdal Rakip in (66’).

Byten ÖSK:
Logi Valgardsson ut - Sebastian Ring in (6’), Martin Broberg ut - Kalle Holmberg in (66‘), Maic Sema ut - Alhassan “Crespo” Kamara in (84’).

Publik: 17526

Domare: Bojan Pandzic, Stefan Hallberg (ass), Magnus Sjöblom (ass) och Fredrik Klitte (4:e).