Kalles succéinhopp avgjorde genrepet mot Hammarby

ÖSK vann det Allsvenska genrepet hemma mot Hammarby med 2-1. Segern säkrades i den 82:a minuten av inhopparen Kalle Holmberg, sedan gästerna tidigare kvitterat i andra halvlek. Matchen var ÖSK:s sista inför premiären på söndag hemma mot Djurgården.

Behrn Arena badade i solsken när ÖSK tog emot Hammarby på annandag påsk. Hela 3893 åskådare hade bänkat sig för att se det sista genrepet inför seriestarten, som fick en riktig rivstart. Redan i den andra minuten ställde ÖSK snabbt om och Daniel Gustavsson hittade fram till ”Crespo”, som lade upp bollen för Astrit Ajdarevic. Astrits skott täcktes på försvarare, men på returen slog Crespo till och 1-0 satt i nät.

Det tidiga ledningsmålet satte även tonen för en stark ÖSK-start. Hemmalaget drev på hårt i sina attacker, där man vid flera tillfällen fick komma i hög fart. Allra piggast var ”DG”, som hittade fram till Crespo med en ny läcker djupledspassning. ”Crespo” rundade Tim Markström och kunde så när utöka ledningen, men bollen hanns upp av Hammarby-försvarare.

Med kvarten spelad låg sedan ”DG” återigen bakom en riktig farlighet, när han stack in bollen till Martin Broberg som fick öppet skottfält mitt framför mål. Markström räddade avslutet, men ÖSK behöll det spelmässiga övertaget långt in i halvleken. Hammarby kunde mot slutet flytta fram aning och gästerna hade även en chans via Alex. Jacob Rinne agerade dock säkert mellan stolparna och ÖSK gick till halvtid i ledning.

Även den andra halvleken började piggt av svartvitt, men ganska snabbt skulle tempot i matchen sjunka. Det utnyttjade Hammarby till att ta ett större grepp om bollen och successivt trycka tillbaka ÖSK. Hemmalaget sjönk allt lägre och Daniel Björnquist tvingades till en viktig brytning när Fredrik Torsteinbö fick chansen.

Hammarbyyttern skulle dock få ett nytt läge och då satt kvitteringen bakom Rinne, ett mål som kom med dryga timmen spelat. ÖSK bytte kort därpå in Kalle Holmberg och inhopparen gav direkt ett fräscht intryck. Spelmässigt var det däremot fortsatt press från gästerna och hemmalaget hade svårt i sina uppspel.

Men med klockan på 82 minuter fick Kalle Holmberg bollen vid straffområdesgränsen, klippte till och satte 2-1 med ett distinkt avslut. Rinne svarade en stund senare för en viktig utrusning och ÖSK kunde därefter kontrollera slutskedet. Laget tog i och med hem segern med siffrorna 2-1, något som ger en härlig mersmak inför söndagens Allsvenska premiär. Även den spelas hemma på Behrn Arena med avspark 17.30 mot Djurgården.