Uddamålsseger mot IFK Mariehamn

I den näst sista träningsmatchen innan Allsvenskan drar igång mötte ÖSK under lördagen IFK Mariehamn på Behrn Arena. Kalle Holmberg gav ÖSK en drömstart och Crespo Kamara utökade ledningen innan gästernas Span reducerade i mitten på första halvlek. I den andra halvleken kvitterade Mariehamns Orgill, men Erik Moberg avgjorde sen matchen med ett nickmål. Slutresultatet blev därmed 3-2.

Efter ett litet uppehåll från matchande sedan krysset mot Helsingborg mötte ÖSK under lördagseftermiddagen IFK Mariehamn på Behrn Arena. De svartvita trampade gasen i botten från start. I den andra matchminuten fick först DG ett bra läge i boxen efter passning från Björnquist, men skottet täcktes. I nästa anfall fick Holmberg bollen i ett liknande läge, vände kyligt bort en försvarare och rullade in ledningsmålet. ÖSK fortsatte inspirerat och med bättre skärpa hade laget kunnat göra fler mål första kvarten. Holmberg var närmast efter passning från DG, men målvakten kom ut och räddade avslutet.

När matchklockan tickat över 20 minuter kunde inte Mariehamn stå emot trycket längre. Efter ett fint uppbyggt anfall sköt Åhman Persson ett hårt skott som målvakten släppte retur på. Broberg fångade upp bollen och passade den i sidled till Crespo som någon meter från mållinjen enkelt kunde sätta 2-0. Efter målet slog sig ÖSK till ro en aning och Mariehamn jämnade ut spelet. Gästernas offensiva försök ledde fram till en reducering genom Span i den 29:e minuten och flera bra chanser därefter, men ingen ytterligare boll passerade Rinne. ÖSK lyfte sig lite i slutskedet av halvleken, dock utan att skapa några farliga målchanser. 2-1 i paus.

Efter att Broberg bränt en bra målchans i början på den andra halvleken kvitterade Mariehamn i den 52:a minuten. Orgill fick bollen i boxen och stänkte in 2-2, helt otagbart för Rinne. ÖSK hade svårt att hitta tillbaka till det fina spelet från matchinledningen och blev ofta stillastående. Med dryga halvtimmen kvar genomförde Axén ett trippelbyte som innebar en comeback för Ajdarevic. Efter tio minuter på banan hade Astrit gjort årets första poäng. I den 71:a minuten slog han en utmärkt hörna som en av de andra inhopparna, Moberg, knoppade in i mål. 3-2 till ÖSK. De sista tjugo minuterna var chansfattiga och det blev inga fler mål.

Nästa ÖSK-match är genrepet inför Allsvenskan. Den spelas på Annandag påsk, måndagen den 28 mars kl. 14.00. Då kommer Hammarby IF på besök till Behrn Arena.

Resultat: 3-2 (2-1)

Mål: Holmberg (2’), Crespo Kamara (20’), Span (29’), Orgill (52’), Moberg (71’)

Varningar: Assis, Span

Byten ÖSK: Holmberg ut - Lundberg in (28’), Almebäck ut - Moberg in (62’), Gerzic ut - Nordmark in (62’), Lundberg ut - Ajdarevic in (62’), Crespo Kamara ut - Lundberg in (73’), Lundberg ut - Sema in (77’)