U16: Förlust borta mot Norrköping

Under söndagen mötte ÖSK U16 IFK Norrköping borta på Nya Parken. Tyvärr kunde hemmalaget ta hem vinsten med 3-0. Nästa match i Ligacupen för U16 blir mot BK Forward som spelas klockan 18:00 på Behrn Arena den 4 mars.

Norrköping började matchen i ett högt tempo med bra passningsspel och rörlighet. ÖSK hade problem när Norrköping kom runt på kanterna ett flertal gånger och kunde skapa farligheter. Efter första kvarten hade Norrköping haft 5 ribbträffar och ett stolpskott. Målvakt Simon Gustafsson stod för ett par klassräddningar.

För att skapa förändring bytte ÖSK:s yttermittfältare plats och det skapade lugn och stoppade framfarten på båda kanterna. Spelet jämnades ut efter 30 minuter och ÖSK var på väg in i matchen. I 36:e minuten kommer hemmalaget i ett anfall och efter några passningar blir det ett skott som studsar på flera spelare och in i mål, 1-0. Lite turligt mål men sett till matchen helt rättvist. 3 minuter senare var det dags igen. Nytt passningsspel och ett välplacerat skott invid Simons vänstra stolpe gav 2-0.

Efter rejält peptalk av tränare Daniel Wickström lyfte ÖSK spelet ordentligt i andra halvlek. Norrköping fortsätter dock att ha mycket boll, men ÖSK kan ställa om och kommer i kontringar.
I 62:a minuten gör dock Norrköping 3-0. ÖSK fortsätter emellertid att jämna ut spelet och kommer i flera anfall dock utan att lyckas göra mål.
Matchen slutar 3-0 till hemmalaget, som gör en bra match.

Matchfakta (2x40 minuter).
1-0 (35') Isak Wibell
2-0 (38') Ali Salah Sharif
3-0 (61') Anton Ståhl