Ungt ÖSK föll med uddamålet

ÖSK mötte under onsdagskvällen danska AGF Århus i den andra och sista gruppspelsmatchen i Atlantic Cup. Århus dominerade matchen men ÖSKs unga lag försvarade sig länge väl. Med tio minuter kvar kunde dock Lange avgöra med matchens enda mål.

Tre dagar efter segern mot Kalmar var det under onsdagskvällen dags för ÖSK att möta AGF Århus i Atlantic Cup. ÖSK ställde upp med ett ungt och relativt oerfaret lag medan danskarna matchade ett mer ordinarie manskap. Detta märktes tydligt under matchens inledande femton minuter då Århus etablerade ett ordentligt tryck mot ÖSK-försvaret. Jansson i målet fick verkligen bekänna färg på ett par distansskott och farliga inspel från kanterna. Framåt mitten av halvleken avtog trycket en aning och ÖSK fick lite andrum men hade svårt att själva etablera spel på offensiv planhalva. Sista delen av första halvlek innehöll inga större farligheter och lagen tog paus med 0-0 på resultattavlan.

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när Jansson tvingades till en fantastisk reflexräddning. Efter en frispark och nicktouch stöttes bollen mot mål, men Oscar var snabbt nere med vänsterhanden och styrde undan bollen. Efter knappa timmen spelad åkte Kevin Johansson på en rejäl smäll mot huvudet och tvingades utgå. Matchbilden var lik den i första halvlek – Århus för hela slanten med ett tappert kämpande ÖSK-försvar och en storspelande Jansson. Med 20 minuter kvar genomförde ÖSK ett trippelbyte där tre ordinarie spelare äntrade planen. Med kvarten kvar kom ÖSK:s bästa målchans efter en snabb kontring. Gerzic passade fram DG i djupled som tog sig in i straffområdet och fick till ett bra skott. Århus-målvakten gjorde en högklassig räddning och tippade bollen till hörna. Med knappa tio minuter kvar kom till slut matchens första mål och det var Århus som gjorde det. Efter ett inlägg från vänster sköt inhoppande Lange ett bra skott tätt intill stolpen och bollen hittade nätmaskorna. Under slutminuterna försökte ÖSK flytta fram men lyckades inte åstadkomma någon ordentlig chans till kvittering. Det blev förlust med 0-1 vilket innebär att ÖSK slutar tvåa i gruppspelet.

Nästa match för ÖSK i Atlantic Cup spelas antingen på lördag 6 feb eller söndag 7 feb, se hemsidan för dag, tid och motstånd.

Resultat: 0-1 (0-0)
Mål: Lange 81´.

Byten ÖSK: Crespo ut – Kalle Holmberg in (30’), Kevin Johansson ut – Sebastian Ring in (57’), Kalle Holmberg ut – Daniel Gustavsson in (57’), Logi Valgardsson ut – Daniel Björnquist in (70’), Felix Möller ut – Nordin Gerzic in (70’), Viktor Walldén ut – Robert Åhman Persson in (70’).