Förlust på sista sparken mot KFF

ÖSK gjorde en stark försvarsinsats borta mot ett slutspelsjagande Kalmar FF. ÖSK tog ledningen i mitten av första halvlek genom ett frilägesmål av David Holm. Man höll ledningen till matchminut 80 då Kalmar kvitterade. Sedan gör KFF 2-1 på matchens sista spark.

– Otroligt tungt och det svider extra att släppa in mål så sent i matchen. Sett över hela matchen är Kalmar det bättre laget och det är inte orättvist att de tar hem segern, sa Björn Cervin efter matchen.

Försvarsmässigt gjorde ÖSK en av årets bästa matcher och de svartvita var ytterst nära att göra 2-0 på någon av de farliga omställningarna som laget skapade i ledning.

Kalmar, som nådde slutspel vid seger, blev till slut en för svår nöt att knäcka.
– Tyvärr blev vi tillbakatryckta och hade svårt att få till perioder med bollinnehav. Backlinjen med helt nya mittlåset Andreas Klingström och debuterande Joseph Spångberg samt ytterbackarna Albin Ödberg och Oskar Sandberg var väldigt bra. Även Kalle Westdahl förtjänar beröm som sista utpost.

Målen:
22' 0-1 David Holm
80' 1-1 Pontus Fredriksson
90' 2-1 Robin Claso