ÖSK vann finalen mot Sturehov

Robert Åhman Persson gratulerar Ebrima Jaiteh som precis gjort mål.

ÖSK besegrade IK Sturehov i distriktscupfinalen med 10-3. Kalle Holmberg stod för ett hattrick och vann också skytteligan med sina nio fullträffar i årets upplaga av distriktscupen.

Sturehov inledde macthen med att lägga de obliatioriska bonusstraffarna. De första tre straffarna var välslagna och matchen startade med en 3-0 ledning till Sturehov.

Reduceringen till 1-3 kom i den 9:e minuten då Kalle Homlberg gjorde sitt första mål i matchen assisterad av Marcus Pode. I den 12:e minute slog Marcus Pode till med ett riktigt klassmål. Framspelad av Patrik Haginge klipper Pode till direkt på volley och dundrar in bollen bakom Sturehovs målvakt. Åtta minuter senare kvitterar ÖSK till 3-3 efter ett riktigt vackert anfall iscensatt av Daniel Gustavsson. Haginge tar sig runt på kanten och spelar snett inåt bakåt till Ayanda Nkili som avslutar lågt i en a hörnet. Efter en halvtimma är det dags för Kalle Holmberg igen, ett otroligt vackert mål. Kalle drar til med vänstern! och bollen borrar in sig i ena krysset. Målproduktionen fortsätter och fyra minuter senare slår Pär Ericsson till på ett inlägg av Pode, också detta et vackert mål ÖSK leder nu matchen med 5-3. Bara en minut senare gör Kalle Holmberg sitt tredje och ÖSK:s sjätte mål efter en fin pass av Daniel Gustavsson. Lagen går till halvtidsvila med resultatet 6-3.

Inför den andra halvleken gjorde ÖSK en förändring då Robert Åhman Persson ersatte Christoffer Wiktorsson och Ayanda Nkili klev ner som mittback.

I den andra halvleken fortsätter ÖSK:s dominans och i den 52:a minuten får ÖSK en frispark i et bra läge, cirka 30 meter från mål. Fram kliver Eidur Sigurbjörnsson och dundrar in bollen i målvaktens högra kryss. En vansinnigt vacker frispark utökar ÖSK:s ledning till 7-3. ÖSK genomför sedan några byten, tremålsskytten Kalle Holmberg ersätts av Astrit Ajdarevic, Viktor Walldén ersätter Daniel Gustavsson och Logi Valgardsson ersätter Eidur Sigurbjörnsson. Inbytte Viktor Walldén (född -98) skrivs in i målprotokollet i den 76:e matchminuten. Ebrima Jaiteh (också född -98) byts in i den 80:e minuten och presenterar sig själv fem minuter senare då han sätter 9-3, assisterad av Marcus Pode. Pode noterades för totalt två mål och tre assist. Med tre minuter kvar fastställer Daniel Nordmark slutresultatet till 10-3 assitserad av Astrit Ajdarevic.

ÖSK har under 2015 vunnit DM för P14, P16, P19, F16, F19 och herrsenior.