Oavgjort på Örjans vall

I Allsvenskans 21:a omgång besökte ÖSK Halland och Örjans Vall för ett viktigt möte mot Halmstad BK. ÖSK hade ledningen med 0-1 i halvtid efter mål av Martin Broberg. Efter en kvittering av Halmstad återtog ÖSK ledningen när Pär Ericsson hittade nätmaskorna. Halmstad kunde dock kvittera på nytt och slutresultatet blev 2-2 och delad poäng.

Matchen inleddes överraskande intensivt. Halmstad skapade två tidiga hörnor och satte tryck mot ÖSKs straffområde omgående. Sedan var det ÖSKs tur att genom två långa inkast från Ericsson skapa lite tryck men inga farliga chanser skapades. Efter knappt tio minuter löpte samma Ericsson på en djupledsboll och stångade sig sånär fram till ett friläge men Lukic i Halmstadmålet var snabbt ute och kunde freda sitt mål i sista stund. I den fjortonde minuten jobbade ÖSK till sig en hörna från höger. Ajdarevic slungade in den med fart och precision och i straffområdet störtade Broberg fram utan markering och kunde distinkt trycka in 0-1 med pannan. Ett vackert och härligt ledningsmål. Målet gav stabilitet i ÖSKs spel och Halmstad hade svårt att skapa lägen. Men i den 38:e minuten kom hemmalagets bästa chans i första halvlek. Efter en frispark från vänster nådde bollen Keene på bortre stolpen som ur snäv vinkel avslutade parallellt med mållinjen och utanför. Åhman Persson stack upp och drog iväg ett tungt skott i den 41:a minuten men Lukic kunde rädda utan större svårigheter. I spelvändningen efter ÖSK-kaptenens skott skapade sig Krogsgård ett vasst läge strax utanför straffområdet och tryckte iväg ett farligt skott, men Rinne var med och gjorde en fin räddning till hörna. Första halvlek bjöd inte på något mer av värde utan ÖSK kunde gå in i omklädningsrummet med en skön uddamålsledning i paus.

Andra halvlek var bara tre minuter gammal när Broberg tog sig in i straffområdet efter en bra passning av Valgardsson. Broberg avancerade fram och kom till ett fritt skottläge och avslutade men bollen gick dessvärre tätt utanför bortre stolpen. Minuten senare fick istället Halmstad en frispark på offensiv planhalva. Westerberg lyfte in en hög boll som Rusike kunde gå upp alldeles för enkelt på och knoppa in 1-1 förbi Rinne. Ett blytungt mål. Matchbilden vred sig smått över till Halmstads fördel efter kvitteringen. Men i den 58:e minuten kom ÖSK upp i ett anfall igen. Ajdarevic drog en läcker klack till Broberg som snabbt passade vidare ut till Björnquist till höger. Högerbacken skickade in ett fint inlägg mot framstormande Ericsson som knäade in bollen i mål. Ett riktigt skönt mål. Dessvärre skulle ledningen inte hålla i sig någon längre stund. Två minuter senare tog sig Krogsgård fram på högerkanten och slog in ett lågt inlägg. Bollen smet precis förbi Mobergs fötter och via skarv från Keene fick Rojas läge från nära håll och tofflade in 2-2 förbi en chanslös Rinne. Ett tungt baklängesmål tätt inpå 1-2. Matchens återstående del innehöll mycket kampsituationer och två lag som inte ville ge sig. ÖSK skapade en kavalkad av målchanser med tio minuter kvar. Det var Broberg gånger två. Först ett skott utanför och sen ett ännu bättre läge. Broberg vrickade sig fram till ett fint läge i straffområdet och fick iväg ett skott mot första stolpen. Lukic såg bollen sent men lyckades precis tippa ut bollen till hörna. I efterspelet av hörnan fick Moberg ett bra läge centralt i straffområdet men skottet gick högt över. I den 89:e minuten fick Halmstad att gyllene läge att avgöra. Barny drog iväg på en kontring och tog avslutet själv till slut, men bollen gick tätt utanför. Närmre ett mål än så kom inget av lagen och det slutade 2-2 och delad poäng på Örjans Vall. Därmed stannar ÖSK kvar på den 15:e platsen i serien inför kommande omgångar. Åtta matcher återstår av årets Allsvenska.

Nästa match för ÖSK är lördag 29 augusti. Då gästar BK Häcken Behrn Arena och matchen startar 16.00.

Resultat: 2-2 (0-1)
Mål: Broberg 14´, Rusike 49’, Ericsson 58’, Rojas 60’,
Hörnor: 2-4
Varningar: Eric Smith, Eidur Sigurbjörnsson, Astrit Ajdarevic, Antonio Rojas,

Byten Halmstad BK: James Keene ut – Alexander Henningsson in (69'), Matthew Rusike ut – Kristoffer Fagercrantz in (84'), Eric Smith ut – Marcus Johansson in (91').

Byten ÖSK: Kalle Holmberg ut – Daniel Gustavsson in (72'), Robert Åhman Persson ut – Daniel Nordmark in (87').

Publik: 3514

Domare: Markus Strömbergsson, Peter Magnusson (ass.), Niclas Ivarsson (ass.) och Nermin Cisic (fjärde).