Tung förlust på Gamla Ullevi

ÖSK mötte på söndagseftermiddagen IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Hemmalaget satte högsta fart direkt och ÖSK hängde inte alls med. Det stod 4-0 i paus. I den andra halvleken kontrollerade IFK matchen och gjorde ytterligare två mål. Matchen slutade därmed 6-0.

I en repris på finalen i Svenska Cupen möttes under söndagseftermiddagen IFK Göteborg och ÖSK på Gamla Ullevi. ÖSK kom till start med tre förändringar i startelvan jämfört med senaste matchen mot Djurgården. Holmberg och Nkili tog plats i mittfältstriangeln bredvid Gerzic, och Ericsson debuterade från start centralt i anfallet.

IFK inledde matchen med högt bolltempo och många löpningar av spelare utan boll. Eter några minuters spel rev sig Engvall loss i ytan framför straffområdet och serverade Ankersen till höger. Dansken sköt hårt men över. Efter ytterligare någon halvchans skulle hemmalaget spräcka ÖSK:s nolla. I den 15:e minuten kom högerbacken Salomonsson i en offensiv utflykt och slog ett inlägg längs marken. I boxen hann Engvall först och skarvade bollen förbi Jansson och via stolpen in i mål. 1-0 och en tidig uppförsbacke för det för dagen helsvarta ÖSK. Några minuter senare kom nästa smäll. IFK lyfte en svepande höjdboll in i straffområdet. Boman vann enkelt duellen mot Sigurbjörnsson och med en liten nicktouch ställde han Jansson. Bollen studsade in vid samma stolpe som när Engvall öppnade målkontot. Som om 2-0 efter 19 minuter inte vore nog skadades Sigurbjörnsson i samband med målet och ÖSK tvingades återigen till ett tidigt byte i backlinjen. Wiktorsson ersatte Eidur. Tyvärr skapade inte bytet någon stabilitet i försvarsspelet. I den 25:e minuten kom IFK i ett nytt flygande anfall. Ett inspel från vänster passerade ÖSK-backarna och nådde Ankersen i bortre ytan, som retfullt enkelt rakade in 3-0. En tremålsledning gav hemmalaget en rejäl självförtroendeboost och de kunde metodiskt fortsätta rulla bollen inom laget. ÖSK såg chockat ut och tappade boll efter boll på mittplan. Precis före paus drog Engvall iväg i djupled med bollen vid fötterna. ÖSK-försvaret hängde inte med och fri med Jansson la Engvall in 4-0 vid den bortre stolpen. En hård frispark från Wiktorsson på tilläggstid kunde inte överskugga det faktum att det var en mardrömshalvlek för ÖSK från början till slut.

Den andra halvleken började tyvärr inte roligare för de tillresta Kubanerna. Den ständigt farlige Salomonsson slog ett nytt högerinlägg som Rieks mötte med en volley. Jansson stod på fel ben och det var 5-0 i den 49:e minuten. Tempot i matchen sjönk sedan ordentligt, vilket kanske inte var så konstigt när hemmalaget har en returmatch i kvalet till Europa League att tänka på och ÖSK var inställda på att hindra ytterligare baklängesmål. IFK var flera gånger nära att göra ett sjätte mål, men oskärpa i avsluten och fina räddningar från Jansson bidrog till att resultatet 5-0 länge stod sig. Till slut utökade IFK ändå ledningen till tennissiffror genom Ankersens andra mål för dagen efter ett avslut från straffområdets centrala del. Matchen slutade således 6-0.

Nästa match spelas på söndag den 9 augusti. Då kommer IFK Norrköping på besök till Behrn Arena.  Matchen börjar kl.15.00.

Resultat: 6-0 (4-0)
Mål: Engvall (15', 44'), Boman (19') , Ankersen (25', 83'), Rieks (49')
Varningar: Wiktorsson, Moberg, Engvall
Hörnor: 7-1

Byten IFK Göteborg: Svensson ut - Pettersson in (46'), Boman ut - Sköld in (62'), Engvall ut - Johansson in (79')

Byten ÖSK: Sigurbjörnsson ut - Wiktorsson in (21'), Broberg ut - Gustavsson in (72'), Gerzic ut - Valgardsson in (83')

Publik:  11.281

Domare: Markus Strömbergsson, Fredrik Nilsson (ass.), Mehmet Culum (ass.) och Magnus Lindgren (fjärde)