U16: Serieledare efter seger mot Djurgården

Tidig seriefinal mot Djurgården på ett soligt Behrn arena gav höga förväntningar innan matchstart. När domaren blåste igång matchen, infriades de direkt.

Det syntes tidigt att det är två duktiga lag som möttes. Spelmässigt övertag första 20 minuterna för Djurgården, som visade sig vara riktigt bollskickliga med några duktigt tekniska spelare. Djurgården spelar bra fotboll matchen igenom men i mitten på första halvlek börjar ÖSK komma in mer i spelet. Fina passningskombinationer varvas med djupledsspel, riktigt vackert! Det är också det spelet som leder fram till 1-0. ÖSK vårdar bollen, får fram den till Henrik Westher, som sätter den i djupet på Adam Leijon. Adam kommer fri mot målvakten och sätter utan problem 1-0 i 34 minuten. Det står sig halvleken ut.

Andra halvlek börjar som första. Under halvleken ändras spelet till att Djurgården vårdar boll, och ÖSK går mer på kontring. I 56:e minuten får en Djurgårdsspelare rött kort. Men matchbilden är sig lik. Djurgården skapar några lägen som känns osäkra, utan att få till den där riktigt farliga chansen. ÖSK har några kontringar som blir farliga, och har god chans att hamna i mål. 1-0 står sig och ÖSK tar hem segern.

– Som vanligt stort beröm till hela laget. Framförallt i det kollektiva försvarsspelet! Extra beröm till Edwin Lundkvist och Henrik Westher, sa Daniel Wickström efter segern.