U17: Viktig seger i Motala

ÖSK U17 fick med sig tre viktiga poäng från Motala. Det var en jämn match med många chanser.

Motala startade bäst och gör 1-0 redan efter 90 sekunder.

Det blåste rejält på idrottsstadion i Motala vilket gjorde att det lag som hade medvind hade en rejäl fördel. Motala fick fördelen i första halvlek. Motala AIF var bättre första 15 min men sen arbetar sig ÖSK in i matchen och när man väl lyckats ta sig förbi Motalas första press så är laget riktigt bra och skapar flera farliga lägen. Tyvärr saknas skärpan i avsluten. Motala skapar ett par bra lägen också, mest på grund av slarv i uppspelen av ÖSK. 1-0 står sig halvleken ut.

I andra halvlek har ÖSK medvinden med sig och kan trycka på rejält. Motala skapar några lägen på kontringar som är riktigt farliga. Annars tar ÖSK över mer och mer kommer närmare och närmare målet. I den 52:a minuten spräcker man nollan genom Hampus efter fint förarbete av Viktor. Matchen rullar på med lägen för båda lagen, med övertag för ÖSK. I den 85:e minuten gör Ibo (Ebrima Jaiteh) 2-1 på straff, vilket står sig matchen ut.

— En bra kämpainsats från samtliga, med extra beröm till Valle, Oliver, Douglas och Marcus.