Sundsvall vann på Behrn Arena

I den fjärde omgången av Allsvenskan mötte ÖSK ikväll GIF Sundsvall på Behrn Arena. Gästerna chockade ÖSK med två tidiga mål gjorda av Dibba och Sellin. I den andra halvleken utökade Helg till 0-3 innan Ahmed Yasin reducerade på straff. ÖSK försökte komma närmare i målprotokollet men trots många chanser uteblev målen. Matchen slutade därmed 1-3.

Efter ett litet uppehåll, dessförinnan tre matcher på en vecka, var det ikväll dags för ÖSK att spela den andra Allsvenska hemmamatchen för säsongen. Motståndare på Behrn Arenas konstgräs var GIF Sundsvall som efter tre spelade omgångar spelat in fyra poäng jämfört med ÖSK:s en. Gästerna inledde piggt. Redan i den 3:e minuten utnyttjade Sellin en misslyckad passning på mittplan och friställde Pa Dibba. Han gjorde inget misstag utan curlade in 0-1 bakom Jansson. Efter några minuter i chock började ÖSK successivt jobba sig in i matchen. I den 18:e minuten ställde dock Sundsvall om och Sellin avancerade in mot mitten från sin utgångsposition till höger. Han tog sig förbi Nkili och från en position strax utanför straffområdet drog han iväg ett skott. Bollen touchade Björnquist och gick in i det bortre hörnet. 0-2. Det spel som ÖSK byggt upp efter första målet var sedan som bortblåst. ÖSK jobbade fram en handfull hörnor men ingen blev särskilt farlig. Istället var det Sundsvall som gick för ett tredje mål. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet gick bollen i Janssons ena stolpe och ut. I halvlekens slutskede hade gästerna dessutom ytterligare en boll som dansade på mållinjen men ÖSK klarade sig också den gången. Första halvlek avslutades med att Björnquist klev av skadad efter en smäll mot huvudet. 0-2 i halvtid var klart rättvist.

Den andra halvleken började tyvärr inte mycket roligare. Efter fem minuter ställde Sundsvall om i en ny kontring. Bollen gick ut till Helg på vänsterkanten. Han vek inåt i banan, tittade upp och placerade in 0-3 i det bortre hörnet. Nattsvart. Några minuter senare fick ÖSK chans att ta sig tillbaka in i matchen när bollen studsade upp på en arm i straffområdet. Yasin stegade upp och gjorde inget misstag från elva meter. 1-3. Bara någon minut därefter var Pode otroligt nära att på riktigt skapa liv i matchen när han tog emot en boll i straffområdet, vände upp och skickade iväg ett avslut med högerfoten. Bollen gick någon centimeter utanför den bortre stolpen. Efter en lugnare period etablerade ÖSK tryck på nytt med 25 minuter kvar. Pode och Åhman Persson hade varsitt avslut från boxen, med det ena gick över och det andra tippade Naurin till hörna. ÖSK tryckte fram ytterbackarna och fyllde på med folk centralt, men Sundsvall lyckades freda sitt mål vid alla inlägg som pumpades in i boxen. Gästerna behöll sedan lugnet när man hade bollen och tvingade ett tröttkört ÖSK att jaga. Med fem minuter kvar vände Holmberg upp och sköt bra med vänsterfoten, men Naurin enhandsräddade till hörna. Närmare än det och en nick över från Åhman Persson på stopptid kom inte ÖSK. Sundsvall vann därmed matchen med 1-3.

På presskonferensen uttryckte gästernas tränare Joel Cedergren att han var otroligt tillfreds med både resultat och prestation. Han var dels nöjd med lagets värderingar i det offensiva spelet och dels hur laget jobbade kollektivt för att stoppa ÖSK:s omställningsspel. ÖSK:s Alexander Axen konstaterade att laget kom fel in i matchen och att man tappat det omställningsspel som tidigare fungerat så bra. Han var ändå förhållandevis nöjd med lagets uppryckning sista halvtimmen och försöker ta med sig den in i nästa omgång.

Nästa match för ÖSK spelas på nationalarenan Friends Arena på söndag den 26 april. Matchen mot AIK börjar då kl. 17.30.

Resultat: 1-3 (0-2)
Mål: Dibba (3'), Sellin (18'), Helg (50'), Yasin (straff 53')
Hörnor: 13-5
Varningar: Sigurbjörnsson, Lundström

Byten ÖSK: Nkili ut - Haginge in (33'), Björnquist ut - Wiktorsson in (45+1'), Seaton ut - Holmberg in  (53')

Byten GIF Sundsvall: Englund ut - Suljevic (79'), Helg ut - Sigurjonsson in (86'), Chennoufi ut - Granat in (90+1')

Publik: 5908

Domare: Markus Strömbergsson, Mikael Hallin (ass.) Fredrik Klyver (ass.) och Mohammed Al-Hakim (fjärde)