Oavgjort mot IFK Norrköping

Efter en succéfylld försäsong var det på påskdagens kväll dags för ÖSK fotboll att ta sig an den efterlängtade allsvenska premiären. För motståndet stod kamraterna från Norrköping. Den prestigefyllda matchen slutade 1-1 efter mål av Christoffer Nyman och Robert Åhman Persson.

Det var ett imponerande bortafölje som gjort resan mot sydost för att följa matchen på Nya Parken. ÖSK mönstrade, såsom i svunna tider, en 4-4-2-uppställning med isländsk prägel i och med att nye Logi Valgardsson och pånyttfödde Eidur Sigurbjörnsson tog plats i backlinjen. Om inte en premiär är tändvätska nog hade Alexander Axéns mannar dessutom revansch att utkräva sedan förlusten i den näst sista omgången av allsvenskan i fjol.

Matchen hann knappt börja innan Oscar Jansson fick vittja nätmaskorna. Christopher Telo slog ett vänsterinlägg till namnen Nyman som via Erik Moberg fick bollen i mål. Hemmalaget fortsatte att skapa bra lägen, främst via Emir Kujovic som oroade ÖSK-försvaret vid ett flertal tillfällen. ÖSK hade svårt att få till ett eget spel men saknade trots det inte chanser att kvittera. Närmast var Sigurbjörnsson som på en hörna från landsmannen Valgardsson nickade bollen i ribban. Norrköping gick till pausvila med en rättvis 1-0-ledning.

I den andra halvleken lyfte ÖSK upp spelet och efter 62 minuter kom också kvitteringen. Robert Åhman Persson mötte Daniel Björnquists inlägg med en kraftfull nick och firade det vackra målet med de tillresta fansen. Målet innebar att matchen öppnade upp sig. Markus Pode avslutade strax utanför efter en snabb omställning och Daniel Sjölund testade Jansson med ett avslut från distans. I den 77:e minuten fick Daniel Gustavsson ett gyllene läge att avgöra matchen. DG fick dock inte rätt träff med pannan och chansen rann ut i sanden. Matchen slutade 1-1.

Den allsvenska hemmapremiären går av stapeln på onsdag den 8 april när IFK Göteborg gästar. Då fyller vi Behrn Arena!

Resultat: 1-1 (1-0)
Mål: Nyman 6’ Åhman Persson 62’

Oscar Jansson, Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Erik Moberg, Logi Valgardsson, Ahmed Yasin, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson, Markus Pode, Kalle Holmberg.