Oavgjort målkalas mot Varberg

Idag inleddes gruppspelet i Svenska cupen när ÖSK mötte Varbergs BoIS. ÖSK hade ett stort spelövertag i den första halvleken men det stod 1-1 i paus efter en sen kvittering från gästerna. Den andra halvleken var svängig och bjöd på fyra mål. Matchen slutade 3-3. Målskyttar i ÖSK var Crespo Kamara (två mål) och Daniel Nordmark.

Under lördagseftermiddagen sparkade tävlingssässongen igång på riktigt när ÖSK tog emot Varbergs BoIS i den första gruppspelsmatchen i Svenska cupen. Efter tio minuter låg bollen i Rinnes mål efter ett skott från straffområdets vänstra del. De grönsvarta firade men den assisterande domaren hade lyft flaggan för offside. Fortsatt 0-0 alltså. I den 15:e minuten slog Gerzic en fin boll mellan Varbergs mittback och vänsterback. Haginge fick en fri yta och avancerade ner mot kortlinjen. Han slog sen ett hårt inlägg mot första stolpen där Crespo var först och tryckte in bollen med huvudet. 1-0 till ÖSK. ÖSK spelade fin fotboll efter målet och det fanns en handfull lägen för 2-0. Nordmark friställde Holmberg med en skarvpassning, men Kalles skott gick i burgaveln. Strax därefter fick Yasin skottläge efter ett nytt Hagingeinlägg, men det blev något löst och målvakten kunde ta bollen. Crespo fick sen ytterligare två lägen som dock båda slutade med inspark. Det kraftiga spelövertaget för ÖSK avtog dock så småningom. I den 37:e minuten fick Varberg en hörna från vänster. Bollen slogs mot den bortre stolpen och där nådde Nyström högst med huvudet. Haginge försökte hindra bollen från att gå in i mål men lyckades inte bättre än att styra den upp i nättaket. 1-1. Varberg fick energi av kvitteringsmålet och hade bud på ytterligare mål, men det oavgjorda resultat stod sig tills halvtid. Surt för ÖSK med tanke på alla lägen att utöka ledningen efter Crespos mål.

Andra halvlek inleddes med en rejäl kalldusch. I den 47:e minuten fick Varbergs anfallare Peter bollen i djupled och sköt i ett tidigt läge vilket överraskade Rinne. Bollen gick i mål och 1-2 var ett faktum. ÖSK hämtade sig snabbt från chocken och jobbade sig på nytt in i matchen. I den 53:e minuten uppstod ett utmärkt läge för kvittering när Yasin tog sig in i straffområdet och sköt ett hårt skott som målvakten räddade. Returen gick tillbaka till Ahmed som slog in den parallellt med mållinjen. Vid bortre stolpen stod Crespo och skulle bara peta in bollen, men förre ÖSK-spelaren Erik Lund hann emellan och räddade till hörna. Någon minut därefter stod Varbergs målvakt Wulff för en fin reflexräddning när ett skott från Yasin ändrade riktning. I den 61:e minuten gav ÖSK:s övertag till slut resultat. Valgardsson serverade ett hårt vänsterinlägg. Efter en touch från Holmberg nådde bollen Crespo framför mål. Denna gång hann ingen försvarare emellan, utan Crespo kunde göra sitt och ÖSK:s andra mål för dagen. Två minuter senare fick han en chans till ett tredje mål. Skottet blockerades men Nordmark fullföljde en löpning in i straffområdet och fick något turligt med sig bollen. Han avlossade sedan ett välplacerat skott utan chans för Wulff. Glädjen på Behrn Arena blev dock inte långvarig. Bara fyra minuter efter Nordmarks ledningsmål uppstod kalabalik i ÖSK:s straffområde. Kujovic fick slutligen bollen och satte enkelt 3-3 i öppet mål. Varberg backade sedan hem och ÖSK försökte jaga ett ledningsmål men det tog oftast stopp i ytan framför gästernas straffområde. Holmberg skapade ett bra läge med tio minuter kvar men Wulff parerade. Under slutskedet utgick ÖSK:s försök mestadels från vänsterkanten genom inlägg från Valgardsson men den sista skärpan saknades. Matchen slutade därmed 3-3.

Nästa match i Svenska cupen spelas söndagen den 1 mars kl. 14.00. Då reser ÖSK till Borlänge för möte med Dalkurd FF.

Resultat: 3-3 (1-1)
Mål: Crespo Kamara (15', 61'), Nyström (37'), Peter (47'), Nordmark (63'), Kujovic (67')
Varningar: Haginge, Crespo Kamara, Nkili, Nordmark, Gerzic, Lund, Tranberg, Peter.
Byten ÖSK: Inga.
Byten Varbergs BoIS: Söderström ut - Mzi in (71'), Peter ut - Zekolli in (81'), Kujovic ut - Davidsson in (90')
Publik: 645
Domare: Mohammed Al-Hakim, Björn Lindroth (ass. 1), Danha Bachiri (ass. 2) och Mattias Johansson (fjärde)