Målfyrverkeri och seger mot AIK

ÖSK tog under söndagseftermiddagen emot serietvåan AIK på Behrn Arena. ÖSK chockstartade och ledde med 3-0 efter 21 minuter. Alhassan Crespo Kamara stod för ett mål och Marcus Pode för två. Två reduceringar av AIK ledde till hårt tryck mot ÖSK-målet i slutet av matchen, men ÖSK klarade denna gång att behålla ledningen. Inbytte Ahmed Yasin avgjorde definitivt med ett kontringsmål till 4-2 på stopptid.

Allsvenskan är inne i ett skede med tätt spelschema. Efter två raka bortamatcher i de södra delarna av landet var det under eftermiddagen dags för ÖSK:s tredje match på åtta dagar när AIK gästade Behrn Arena. Således snabb chans till revansch för de svartvita efter den sura förlusten på Swedbank Stadion i Malmö i onsdags kväll.

Matchen inleddes med mest spel på ÖSK:s planhalva. AIK skapade matchens första målchans redan efter två minuter då en hörna spelades snett inåt bakåt till Bahoui som skickade iväg ett fräsande direktskott tätt över. I den åttonde minuten fick Pode bollen på offensiv planhalva. Han slog den vidare till Crespo som med en kroppsfint skaffade sig skottläge. Ett distinkt högerskott och en touch i stolpens insida senare låg bollen i mål bakom Carlgren. 1-0 till ÖSK.  AIK lät sig inte nedslås av baklängesmålet utan etablerade omgående tryck mot ÖSK. Gästernas kortpassningsspel i ytan utanför straffområdet resulterade dock inte i några egentliga chanser. I den 17:e minuten fick Pode bollen från Åhman Persson i ett läge som liknande anfallskollegan Crespos. Han tog ned bollen på bröstet och bombade in ett högerskott via ribban till 2-0. Pode var dock inte nöjd med detta. Bara fyra minuter senare fick han återigen bollen centralt på offensiv planhalva. Han la bollen tillrätta och skickade sen iväg en projektil rakt upp i krysset bakom en stillastående Carlgren. Tre mål från två glödande högerfötter och 3-0 på resultattavlan. Tvåmålsskytten Pode tvingades med ett par minuter kvar av den första halvleken lämna planen på grund av en lårskada. Nordmark ersatte och gjorde därmed hemmadebut för ÖSK. Matchklockan tickade upp mot 45 minuter när AIK fick sista ordet och hopp inför andra halvlek. Efter ett inlägg nådde bollen en fristående Goitom som petade in 3-1 bakom Jansson.

ÖSK kom ut till den andra halvleken med ytterligare ett byte genomfört. Nkili ersatte Åhman Persson centralt på mittfältet. Matchbilden påminde om den som publiken fick se under de första 45 minuterna. Gästerna dominerade bollinnehavet och ÖSK försökte kontra. Anfallen blev inledningsvis lite väl korta men tio minuter in i halvleken fick ÖSK under en period tag i spelet och kunde hålla bollen inom laget. Trycket mot Janssons målbur ökade emellanåt och precis när det kändes som om ÖSK hade kontroll kom matchens nästa mål. Jansson gick ut för att plocka ned ett högerinlägg men blev trängd och tappade bollen. Igboananike hann först och kunde enkelt trycka in 3-2 i den 77:e minuten. Med ett måls skillnad mellan lagen inledde sedan AIK en kraftfull forcering. Samtidigt ökade ytorna för omställningar, något som den inbytte Yasin trivdes med. Skärpan saknades dock för att i detta skede punktera matchen. Bortalaget vaskade med ett fåtal minuter kvar att spela fram flera hörnor på rad. Jansson tvingades till kvalificerade reflexräddningar, både på en AIK-nick och på en styrning från ÖSK-ben. ÖSK avslutade sedan matchen med ett imponerande lugn. De svartvita höll bollen inom laget i någon minut på stopptid. Momentet avslutades med att Yasin frispelades till höger. Carlgren tog några snabba steg utåt för att skära av vinkeln men Ahmed tittade upp och satte bollen högt. 4-2 till ÖSK och matchen var avgjord. Strax därefter satte domaren pipan i munnen och blåste av.

AIK-tränaren Andreas Alm berömde ÖSK under presskonferensen och konstaterade att AIK fick en väldigt tuff start med tre drömmål emot sig i matchens inledning. Alexander Axén var såklart väldigt nöjd med att ÖSK äntligen fick med sig en trepoängare på hemmaplan. De båda reduceringarna av AIK satte press på ÖSK spelmässigt men också mentalt med tanke på föregående matcher. Det var därför otroligt viktigt för fortsättningen att laget klarade av slutforceringen.

Allsvenskan tar nu en kort paus för att göra plats åt Svenska Cupen. ÖSK spelar borta mot Eskilstuna City på onsdag den 20 augusti kl. 19.30. Nästa match i Allsvenskan går av stapeln på Kopparvallen i Åtvidaberg måndagen den 25 augusti kl. 19.00. ÖSK möter då Åtvidabergs FF.

Resultat: 4-2 (3-1)
Mål: Crespo (8'), Pode (17', 21'), Goitom (43'), Igboananike (77'), Yasin (90+2').
Hörnor: 1-11
Varningar: Bahoui, Moro, Sobralense.
Byten ÖSK: Nordmark in - Pode ut (38'), Nkili in - Åhman Persson ut (46'), Yasin in - Crespo ut (66')
Byten AIK: Lundholm in - Ofori ut (70'), Karikari in - Väisänen ut (85')
Publik: 8393
Domare: Glenn Nyberg, Björn Lindroth (ass.), Mahbod Beigi (ass.) och Mattias Johansson (fjärde)