ÖSK tappade ledning och föll mot Malmö

ÖSK Fotboll mötte på onsdagskvällen serieledande Malmö FF på Swedbank Stadion. Det var överraskande ÖSK som tog ledningen efter dubbla mål av Crespo i första halvlek. Dessvärre kom Malmö tillbaka i andra halvlek och vände till 3-2 i slutet efter mål av Rosenberg (2) och Kiese Thelin.

ÖSK startade matchen med ett av sina två nyförvärv på planen, Daniel Nordmark, vilket förpassade Marcus Pode till bänken. Malmö inledde matchen starkt under de inledande minuterna med stort bollinnehav och satte press mot ÖSKs mål. Redan i tredje matchminuten slog Concha ett inlägg från höger som  Rosenberg nickade mot mål. Oscar Jansson var på hugget och räddade bollen till hörna. I den tolfte matchminuten vann DG boll centralt och stångade sig fram innan han passade fram Crespo i straffområdet. Crespo tog emot, vände bort sin försvarare och bombade upp bollen i första krysset! Helt otagbart för vikarierande Azinovic i MFF-målet. Bara minuter senare var MFF nära att kvittera efter att ÖSK-försvaret misslyckats att rensa undan bollen och Forsberg kom till skott, tätt utanför. Matchen fortsatte att vara mycket intensiv och i den 16:e matchminuten kom Gerzic helt fri med Azinovic efter fin skarv från Crespo. Nordin försökte placera bollen förbi Azinovic men fick ingen ordentlig träff och avslutet blev helt misslyckat. Smått chockartat skulle 0-2 likväl komma några minuter senare. DG väggspelade med Crespo utanför straffområdet och efter en MFF-touch nådde bollen åter Crespo. Den sistnämnde chippade bollen över en annan försvarares fot innan han volleybredsidade in bollen i mål. En mycket fin prestation av en pånyttfödd Crespo. Efter målet tog Malmö tag i spelet igen och blev alltmer bollförande. ÖSK försvarade sig väldigt bra och tillät inte MFF-spelarna att komma till heta avslutningslägen och hemmapubliken buade ut sitt lag redan efter en halvtimmes spel. I den 35:e matchminuten hade DG ett bra skott tätt utanför efter en fin kontring. Med dryga fem minuter kvar av första halvlek tappade Jansson ut ett enkelt skott från Forsberg och Rosenberg kunde sånär trycka in returen, men Oscar hann reparera sitt misstag. Rosenberg testade Jansson på nytt några minuter innan pausvilan men skottet tippades till hörna. 0-2 stod sig halvleken ut.

Malmö gjorde ett dubbelbyte inför andra halvlek och försökte sätta full fart framåt direkt, dock utan större tryck inledningsvis. I den 54:e matchminuten nickskarvade Rosenberg en boll i insidan stolpen men ÖSK hade flyt med studsen och Jansson kunde freda sitt mål med minsta möjliga marginal. Efter timmen spelad fick MFF en hörna som nickades mot mål men träffade Gerzics hand på vägen och domaren blåste straff. Inte mycket att säga om. Rosenberg tog kyligt hand om den och 1-2 var ett faktum. Strax efter målet gjorde ÖSK ett dubbelbyte och tog in Nkili och Pode med pigga ben. Malmös tryck lättade något under en period men med dryga kvarten kvar fick inhoppande Kiese Thelin skottläge och curlade in 2-2 tätt intill stolpen. Malmö tryckte på för ett vinstmål och Jansson fick göra en fin räddning på Kroons skott strax efter kvitteringen. I den 84:e matchminuten var det återigen Rosenbergs tur att ta skott. Jansson lyckades stå emot ännu en gång med en bra räddning. I den 89:e matchminuten fick MFF en frispark och lyfte upp hela laget. Erikssons frispark nådde Rosenberg som fick sista ordet mot Jansson och nickade in 3-2. Ett oerhört tungt mål. ÖSK lyckades inte skapa någon kvitteringschans av värde och Malmö kunde avgå med alla poäng till slut trots tvåmålsunderläge långt in i matchen.

Nästa match för ÖSK spelas nu på söndag 17 augusti då AIK gästar Behrn Arena. Matchstart 15.00.

Resultat: 3-2 (0-2)

Mål: Crespo 12’, Crespo 19’, Rosenberg 60’, Kiese Thelin 74’, Rosenberg 89’.

Hörnor: 10-0

Varningar: Ricardinho 67’, Rosenberg 89’.

Byten ÖSK:  Daniel Nordmark ut - Ayamda Nkili  in (64’) , Nordin Gerzic ut - Marcus Pode in (64)’, Daniel Gustavsson ut - Daniel Sobralense in (88’).

Byten Malmö FF: Piotr Johansson ut - Simon Kroon  in (46’) , Amin Nazari ut - Isaac Kiese Thelin in (46)’.

Publik: 12264

Domare: Andreas Ekberg, Jan-Erik Swärdh (ass.), Fredrik Klyver  (ass.) och Kaspar Sjöberg (fjärde)