ÖSK vände underläge till seger i premiären

Ikväll gjorde ÖSK efterlängtad comeback i Allsvenskan när man mötte Halmstad BK på Örjans Vall. Halmstad tog ledningen på tilläggstid i första halvlek, men en snabb kvittering av Hasani gjorde att ställningen var oavgjord i paus. I den andra halvleken avgjorde Mohammed Saeid matchen med ett fint skott. Ett effektivt ÖSK vann därmed premiären med 1-2 och fick en utmärkt start på Allsvenskan.

Den 4 november 2012 spelade ÖSK mot GAIS på Behrn Arena och vann med 4-0. Det var lagets senaste match i Allsvenskan. Efter en lång vinter, en säsong i Superettan och ytterligare en alldeles för lång vinter var det idag åter dags för spel i landets högsta serie. 511 dagar efter 2012 års säsongavslutning vandrade ÖSK in på Örjans Vall i Halmstad som ett allsvenskt lag.

Efter en tyst minut för att hedra den avlidne Djurgårdssupportern kunde matchen på Örjans Valls gräsmätta sparkas igång. Matchen inleddes relativt försiktigt och båda lagen kände på varandra. Efter knappt tio minuter kolliderade HBK:s Blomberg med en utrusande Jansson i ÖSK-målet. Spelet fortsatte dock och Boman lyfte iväg ett löst skott mot mål som Moberg lyckades nicka undan på mållinjen. Oscar fick en rejäl smäll mot axeln men spelade vidare, åtminstone halvleken ut. HBK tog tag i spelet och tryckte på framåt. Efter cirka 20 minuter hade Baldvinsson ett skott över från nära håll. Strax därefter lobbsköt Gyan ett skott som dalade ner i ribban efter att Jansson varit långt utanför sitt mål. Första halvlek bjöd på många närkamper och tre varningar efter bryskt spel. Halmstad låg på och hade bland annat fem hörnor framåt. I den 46:e minuten tog hemmalaget ledningen efter ett vackert isländskt samarbete. Steindorsson väggade sig fram med Baldvinsson och kunde elegant curla in bollen tätt intill Janssons högra stolpe. Ett klassmål och 1-0 på resultattavlan.  Det  återstod dock tid av tilläggstiden och ÖSK skapade i den 47:e minuten sin första hörna i matchen. Gerzic tog hand om den från höger och serverade Hasani som fick gå upp relativt ostört och kunde trycka in kvitteringen med pannan. Ett oerhört starkt och psykologiskt viktigt mål. Efter målet hann det inte hända mer utan lagen gick in i omklädningsrummen med ett oavgjort resultat. 1-1 var rättvist efter den första halvleken som bjöd på mer kamp än skönspel och där ÖSK bara hade en ynka målchans.

Inför andra halvlek tvingades tyvärr Oscar Jansson att kasta in handduken efter smällen mot axeln i början av matchen och Jacob Rinne fick ta på sig målvaktshandskarna och göra allsvensk debut. Rinne fick tidigt göra några ingripanden och blev varm i kläderna. Under inledningskvarten av andra halvlek fortsatte ställningskriget med Halmstad som det mer bollförande laget. De riktigt heta målchanserna uteblev dock. Med kvarten kvar stötte Hasani in en retur i mål men blev hårfint avvinkad för offside. Det kändes som om matchen gick mot ett oavgjort resultat men i 81:a minuten fick ÖSK en frispark på mittplan och flyttade upp många spelare i offensivt straffområde. Gerzic lyfte in bollen som nickades ut av en HBK-försvarare rakt till Saeid som drog till direkt med vänstern och bollen smet in i mål förbi en chanslös Lukic. Ett mycket fint avslut av Saeid som ordnade 1-2 på resultattavlan. Två målchanser och två mål för ÖSK. Halmstad försökte få till en slutforcering men hade svårt att få till något riktigt tryck, ÖSK försvarade sig exemplariskt på slutet. Med minuten kvar fick dock Baldvinsson ett jätteläge att kvittera. Islänningen gick upp på ett inlägg och nickade från dryga metern men Rinne stod bra placerad och lyckades rädda utan att släppa retur. Närmre kvittering än så kom inte Halmstad och ÖSK stod som segrare i den allsvenska premiären när domaren blåste av matchen efter 94 spelade minuter. Tre sköna svartvita poäng!

Nästa match för ÖSK är hemmapremiären tisdagen 8 april kl. 18.30 när Mjällby gästar Behrn Arena.

Resultat: 1-2 (1-1)

Mål: Steindorsson 45+1’, Hasani 45+2’. Saeid 81’.

Hörnor: 11-3

Varningar: Magyar 15’, Rojas 20’, Haginge 34’, Nkili 52’, Baldvinsson 80’.

Byten Halmstad: Boman ut - Antonsson in (63’), Blomberg ut - Silverholt in (76’)

Byten ÖSK: Oscar Jansson ut - Jacob Rinne in (46’), Ahmed Yasin ut - Sam Mensah in (90’)

Publik: 6159

Domare: Michael Lerjéus, Daniel Ekman (ass.), Joakim Amri Nilsson (ass.) och Nermin Cisic (fjärde)