VD:n vid pennan

Förstora bilden

Strategimöte gick av stapeln i tisdags eftermiddag där grov struktur för vår varumärkesförflyttning presenterades och diskuterades. Senare under veckan presenterades detsamma även internt för all personal vid två tillfällen.

Vi hade dialogmöte för medlemmar i torsdags kväll, ett sen länge planerat möte som inte blev så välbesökt som vi hoppats på. Nåväl, en intim pratstund blev det i ÖSK puben, där våra kommande utmaningar och möjligheter utifrån ett medlemsperspektiv diskuterades.

I fredags hade vi klubbdirektörsmöte för allsvenska klubbarna på Arlanda. Ett mötesforum som vi etablerat för att om möjligt underlätta besluts- och diskussionsunderlagen till kommande medlemsmöten inom SEF. En viktig fråga är självklart våra ligors ekonomi, där fördelningen av gemensamma ligaintäkter samt fördelningen inom allsvenskan i sig diskuterades både flitigt som konstruktivt. Vi passade även på att ventilera vår gemensamma ligaprodukt och avgjorde att detta blir att följa upp och fokusera på vid nästa tillfälle i april/maj.

Inhumant tidig väckning blev det nu inte bara inför detta möte, utan även dagen efter (lördag) blev det uppstigning 05:10 för att tillsammans med vår ÖSK vän Tage Liljeson åka ned till Faro, Portugal för att besöka A-laget och ledarteamet på plats. Solen sken ikapp med humöret och efter att ha utforskat nära omgivningarna kring boendet kunde vi konstatera att förutsättningarna för vårt lag var de absolut bästa. Eftermiddagsträningen gick i högt tempo på en utmärkt träningsanläggning knappt 5 minuters bussresa från boendet. En välkomponerad kvällsbuffé senare fick vi vara med på ett välorganiserat teoripass, där Peo varvade information med vår fystränare Jimmy Högberg. Övningarna växlades senare ut oss trötta resenärer till välbehövlig vila inför vår enda heldag i Faro, söndagen.

Knappt hade vi vaknat på söndagsmorgonen förrän vi nåddes av illavarslande rykten via nätet av vår antågande provspelare från Zimbabwe.

De beteenden som beskrevs lierar definitivt inte med våra kärnvärden, vilket var utgångspunkten när vi avgjorde att givetvis ta reda på fakta och sanningshalten kring skriverierna, innan ett provspel blåses av. Vid söndagskvällen hade vi förstått att informationen förmodligen var ogrundad. Vi ville ändå vänta in en del bekräftelser för att försäkra att karaktärsdragen inte stämde överrens med det skrivna. I skrivande stund har vi ännu inte slutsummerat ärendet, men man kan oavsett konstatera att det transperenta informationssamhälle vi lever i ställer stora krav på både författare som betraktare.

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908