Seger mot Brage i årets första träningsmatch

ÖSK mötte under eftermiddagen IK Brage i 2014 års första träningsmatch. Matchen på Behrn Arena slutade 1-0 till ÖSK efter ett självmål i den första halvleken. ÖSK dominerade matchen och hade flertalet chanser att utöka ledningen.

Snart tre månader sedan den underbara novembereftermiddagen i Ljungskile. Ungefär två månader tills den allsvenska premiären på Örjans vall i Halmstad. I detta skede var det idag dags för ÖSK att inleda matchspelet under försäsongen 2014. För motståndet stod fjolårets Superettankollega IK Brage som dock gjort motsatt serieresa och i år kommer att spela i division 1.

Tränarteamet hade redan på förhand aviserat två olika laguppställningar som skulle få 45 minuter var i januarikylan. I den tionde matchminuten tog sig ÖSK fram på vänsterkanten efter fint samspel mellan Lipovac och DG. Den sistnämnde tog sig in mot straffområdet och slog ett inlägg riktat mot Hasani. En Brageback kom emellan men råkade styra in bollen i eget mål bakom ÖSK-bekante Peter Rosendahl. 1-0 till ÖSK.

ÖSK dominerade halvleken och hade stundtals ett fint kombinationsspel. Nyförvärvet Mensah på vänsterbackspostionen var involverad i mycket offensivt. Berger styrde spelet med fina svepande bollar ut mot kanterna där Kvist och DG tillsammans med ytterbackarna flertalet gånger kom till inlägg mot anfallarna Hasani och Lipovac. Defensivt hade det för dagen nya mittbacksparet med Moberg och Westerlund bra kontroll och Brage tilläts inte skapa mer än någon enstaka halvchans. Den bästa målchansen för en utökad ÖSK-ledning dröjde tills halvlekens slutskede. Hasani blev kapad strax utanför straffområdet och Berger stegade fram för att slå den efterföljande frisparken. Han lyfte bollen över Bragemuren och den såg ut att segla in utan chans för Rosendahl, men dessvärre tog den i stolpens insida och studsade ut. Någon minut senare blåste domaren av första halvlek. Ledningen för ÖSK var klart rättvis.

ÖSK kom ut till den andra halvleken med ett helt nytt lag, med undantag för målvakten Jacob Rinne. Rinne var relativt sysslolös under den första halvleken och så fortsatte det i den andra. Även om Brage ökade sitt bollinnehav hade ÖSK inga problem med att avstyra bortalagets offensiva försök. Rinne plockade enkelt ned ett par inlägg. ÖSK å andra sidan skapade fler målchanser efter paus genom ett kvickt omställningsspel i djupled. Crespo hade under en tiominutersperiod tre bra lägen, men kom endast nära genom ett stolpskott. Holmberg hade två fina försök till cykelsparkar varav den ena fastnade på försvarsspelare framför målet. Anfallen skedde oftast på högerkanten där Björnquist och Yasin fanns. Yasin hade själv lägen att utöka ledningen efter kontring och på frispark men hans avslut räddades båda gångerna av inbytte Bragemålvakten Emil Magnusson (som provtränade med ÖSK för någon vecka sedan). Mitt i ÖSK:s chanskavalkad stack Brage emellan med sin enda egentliga målchans. Lundin kom fri i djupled men hans lobbförsök gick någon meter utanför Rinnes ena stople. I slutskedet av matchen hade Crespo ytterligare en chans men hans skott träffade inte målet. Matchen slutade därmed 1-0 efter det tidiga självmålet från Brage. Sett till alla chanser i den andra halvleken var dock en vinst med ett mål klart i underkant.

Nästa träningsmatch för ÖSK är derbyt mot BK Forward. Matchen spelas på Behrn Arena på fredag den 31 januari kl. 18.30.