ÖSK besegrade IFK Göteborg

Förstora bilden

ÖSK firade sin 104:e födelsedag på söndagen genom att besegra IFK Göteborg med 1-0 på ett kylslaget Behrn Arena denna oktobereftermiddag.

Söndagen den tjugoåttonde oktober och kyla i luften, hindrande inte Örebro SK från att ta sin andra hemmaseger för året efter 1-0 (1-0) mot forna storlaget i svensk fotboll, IFK Göteborg.

De förra ÖSK spelarna John Alvbåge och Nordin Gerzic var tillbaka på Behrn Arenas konstgräs för spel mot sina forna lagkamrater. Det blev ingen rolig historia för någon av dessa herrar.

Nordin haltade ut skadad efter dryga halvtimmen och Alvbåge fick inte tag i Shpetim Hasanis hårda nick efter Patrik Anttonens fina inlägg då 16 minuter var spelade.

ÖSK spelade annars en småtrevlig fotboll under matchens första 20 minuter och hade förutom målet en del skott utifrån som inte vålade några problem för Alvbåge.

ÖSK började efter detta slarva en del i passningsspelet och Göteborg kunde flytta fram sitt lag i banan och trilla boll. De skapade några hörnor, slog några inlägg men det kändes aldrig riktigt farligt och svartvitt kunde gå till pausvila i ledning.

I andra halvlek var det jämt spelmässigt. Mohammed Saeid fick två bra chanser, det första på frispark och den andra på volley efter att ha fått ett utmärkt skottläge strax utanför Göteborgs straffområde. Båda skotten slank dock utanför Alvbåges vänstra stolpe,

Göteborg flyttade i slutet av matchen upp laget för att försöka åstadkomma en kvittering. Efter en hörna så nådde också en ”blåvittspelare” högst men ÖSK hade marginalerna med sig den här gången och höll undan.

I hemmalaget fick Mohammed Saeid pris som bästa hemmaspelare och förutom honom ska Emil Beger ha beröm. Han spelar moget och vårdade bollen mycket bra under stora delar av matchen.

För ÖSKs del väntar nu en härlig utmaning och bortamatch mot guldkandidaterna Malmö FF på Torsdag innan man avslutar nästa helg på hemmaplan mot bottenkollegan Gais.

Då det är klart att ÖSK spelar i Superettan 2013 så känns det extra viktigt att avsluta säsongen snyggt innan en hård försäsong drar igång för spelarna.

ÖSK startelva för dagen.

Målvakt, Tomer Chencinski  Backar,  Samuel Wowoah, Christoffer Wiktorsson, Magnus Wikström och Patrik Anttonen,  Mittfällt: Ahmed Yasin, Mohammed Saeid, Emil Berger, och Daniel Bamberg. Anfall:  Kalle Holmberg och Sheptim Hasani.