Kalle ordnade poäng mot Sundsvall

ÖSK tog på söndagskvällen emot gästande Sundsvall på Behrn Arena. Norrlandslaget kom senast från en 2-3 förlust mot AIK och kämpar liksom ÖSK om kvalplats. Kvällen bjöd på det mesta och hade ledningen till och med stopptiden då ÖSK fick in kvittering. Matchen slutade 2-2 och därmed finns fortfarande en teoretisk chans till att knipa kvalplatsen.

Självmål gav ledning

Öppningen av matchen blev helt i ÖSKs smak då man i fjärde minuten tog ledningen genom ett självmål. Det var Kalle Holmberg som fick till en fin långboll mot Alhassan "Crespo" Kamara, men sundsvallsbacken Stefan Aalander försöker bryta passningen men det gick inte som han tänkt sig och istället får han en touch på bollen och lobbar över målvakten, 1-0 till ÖSK är ett faktum. ÖSK får därefter en stund med lite chanser som tyvärr aldrig blir särskilt farliga.

Det var sedan dags för nästa Sundsvallsspelare att göra mål, denna gång dock i rätt målbur. Det är Simon Helg som får en fin boll mot sig och försvaret hänger inte riktigt med. Tomer Chencinski är för långt ute och har därför ingen möjlighet att kunna stoppa bollen Helg lobbar över honom.  Ställning 1-1 i tionde minuten. Händelsefylld start hittills.

Kalle är sedan återigen inblandad i en fin målchans. Han får bollen en bit utanför straffområdet och fortsätter sedan framåt och testar skott men tyvärr ingen lycka. Matchen fortsätter med småchanser för båda lagen. Däribland finns något som kunde ha blivit en farlig chans för ÖSK då Patrik Anttonen slår in en boll mot Crespo som missar. Bollen fortsätter ut till Marcus Astvald som får ett bra läge, men skottet blir för högt och landar utanför arenan.

Sundsvall tog sedan mer och mer över matchen. I slutet av första halvlek blir Roger Risholt frispelad, men Tomer är riktigt bra med och täcker undan och såg säker ut i sitt agerande. Strax därpå sker dock ett förödande misstag i backlinjen. Ilir Berisha spelade bollen upp mot mittlinjen, väl framme tar Sundsvall bollen och får till en kontring. Bollen hamnar tillslut hos Ari Skúlason som gör 1-2 till Sundsvall. Det skulle inte vara slut där, utan i 44:e minuten går Berisha in och kapar Skúlason och får rött kort. Tio man på planen nu och paus.

Kalle kvitterar på stopptid

I andra halvlek går Astvald ut och Samuel Wowoah går in. Sundsvall började bra, och får efter ett par minuter frispark i bra läge. Tomer är först på bollen. Sundsvalls spel såg avslappnat ut och såg mest att vilja bevaka sin ledning. De hade ett par chanser där de kunde ha befäst sin ledning. ÖSK kom sedan mer in i matchen även Sundsvall dominerade. ÖSK får bland annat till en hörna som blir bra men inget som Oscar Berglund i sundsvallmålet inte klarar av. Ett av de lägen Sundsvall får under matchen är i den 65:e matchminuten då Skúlason spelar in mot Fredrik Holster som i sin tur skjuter bara en bit utanför mål. Strax efter får Emil Berger en chans på frispark som såg farlig ut. Byte nummer två i ÖSK kom i form av att Anttonen går ut och Ahmed Yasin går in.

I den 74:e minuten är det ytterst nära för Sundsvall att få in 1-3. Emil Forsberg drar på ett skott från distans och Tomer får springa för att hinna tillbaka in i mål och lyckas med nöd och näppe tillslut att boxa bollen över ribban och ut till hörna. Hörnan blir resultatslös. Det blir sedan mer press från vår sida, även om Sundsvall spelar kontrollerat. I de sista minuterna får Sundsvall en hörna och matchen ser ut att vara avgjord. Vid förlust är det alltså helt säkert att det blir spel i Superettan. Matchminuterna tickar på och när klockan står på 91 händer det grejer. Yasin skickar en långboll mot Wowoah som i sin tur hittar Kalle Holmberg som fritt kan skjuta in bollen i mål. 2-2 som även blir slutresultatet.

Det är elva poäng upp till kvalplats där Sundsvall för närvarande ligger. Det är 12 poäng kvar att spela om och därmed finns det fortfarande en teoretisk chans till att nå upp till kvalplats. Otroligt starkt jobbat av spelarna idag, trots underläge gav man aldrig upp och det fick man tillslut utdelning av. Sundsvall var det bättre laget, men ÖSK kämpade mer och fick därför med sig poäng.